Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 05. 16:20, csütörtök | Helyi

Ki-mit-tud 2015 - az Eredmények

Ki-mit-tud 2015 - az Eredmények

„Nem az a kérdés, hogy én miért kötődöm Mosonmagyaróvárhoz, hanem hogy miért nem kötődik ide mindenki!” (Novák Péter zsűrielnök)

2015. január 31-én került sor az Európai Unió által támogatott „Együtt az élhető városközpontért” - projektzáró rendezvényére, a Ki-mit-tud? - ra.
A FIÓK – Ifjusági Klub és az Egyesület a Városközpontért civil szervezet rendezésében lezajlott vetélkedőn ének, zenekar, rap, tánc és egyéb kategóriákban mutatták meg tehetségüket a fellépők.
A harmadszorra is zsűri elnökként jelen levő Novák Péterrel beszélgettünk a tehetségkutató szünetében.

Van valamilyen mosonmagyaróvári kötődésed, hogy harmadszorra is itt vagy zsűri elnökként?

Ti vagytok a mosonmagyaróvári kötődésem! Zavarba ejtő számomra az a megtiszteltetés, ahogy a FIÓK és a szervezők ragaszkodnak a személyemhez. Bízom benne, hogy nem okozok csalódást a közönségnek sem. Nekem ez egy nagyon izgalmas dolog és pont azért izgalmas, mert – így a harmadik közepén már mondhatom így - egy álladóság lett az életemben.

Úgy tűnik, nagyon jó a kapcsolatod a FIÓK Ifjúsági Klubbal…

Azt gondolom, hogy ez az intézmény, amely FIÓK néven összegyűjti a fiatalokat - a kiskamasztól egészen az életet kezdő nagyobbakig – ad lehetőséget arra, hogy valamilyen tartalommal teljenek meg azok a pillanatok, amikor ők nem az iskola kötelékében vannak.
Ez egy nagyon jó kezdeményezés. Olyannyira, hogy a szünetben kitöltöttem egy lottószelvényt. Ha nyerek, az lesz az első befektetésem, hogy a FIÓK – ból legyen országos projekt.

Máshol nincs erre példa?

Az az igazság, hogy a különböző tevékenységeim során járok az ország másik felében is és nagyon nagy bajok vannak. Rettenetesen hiányzik a közösségépítés, egy ilyen hely, ahova bizalommal jöhet mindenki.
És ez a „jéghegy csúcsa”, a Ki-mit-tud, ami megint az mutatja, hogy itt úgy nőnek fel generációk, hogy mindenkinek van mondanivalója. Szóval nem az a kérdés, hogy én miért kötődöm Mosonmagyaróvárhoz, hanem hogy miért nem kötődik ide mindenki…!


A Ki-mit-tud 2015 büszkeségei - Az Eredmények:

ÉNEK
I. helyezett: Kiss-L. Jennifer
II. helyezett: Jégh Dávid
III. helyezett: Sharanporn Jakranurak Nam

ZENEKAR
I. helyezett: HLB és ZI
II. helyezett: The crooked
III. helyezett: Here we are band

RAP
I. helyezett: Káli Ferenc, Bánhegyi Patrik – DROP TYLER

EGYÉB
I. helyezett: Fűzfa Ambrus
II. helyezett: Bektas Ibrahim
III. helyezett: Máté Tamás

TÁNC
I. helyezett: Dance Obsession Crew
II. helyezett: Németh Flóra – Paulik Barbara
III. helyezett: Puppis Okay Dance

Közönségdíj: Dance Obsession Crew

Különdíjasok: Török Mihályné, Mörtl Tamásné, Dohány Sister’s, Szenderák Júlia, Farkas Kimberli, Balogh Tamás, Magyar Patrik, Slezák Csaba, Bacsi Zoltán


Gratulálunk minden jelentkezőnek és díjazottnak az InfoMosonmagaróvár Szerkesztősége nevében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.