Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 02. 17:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kezdődik a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése

Kezdődik a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 februárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti,

2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a feltöltött videóban kiemelte, hogy ez 2,5 millió embert érint Magyarországon.

A miniszter közölte, a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet "ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak".

A jelenlegi kormány ezt már háromszor megtette, és a 13. havi nyugdíj visszavezetése mellett is megtartja a nyugdíjprémium lehetőségét - hangsúlyozta.

Novák Katalin azt mondta: a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat. Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet - tudatta.

Hozzátette: a kormány az elmúlt tíz évben 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.