Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 15. 07:06, péntek | Helyi
Forrás: MKC SE

Két ponttal a zsebében távozott a Fehérvár

Két ponttal a zsebében távozott a Fehérvár

Alapszakasz 14. forduló I Mosonszolnoki Sportcsarnok I MKC SE – Fehérvár KC

Fantasztikus hangulatban játszhattunk, mégis komoly hullámvölgyekkel tarkított teljesítményt nyújtottunk egy amúgy közel azonos kaliberű, ugyan nálunk rutinosabb és összeszokottabb gárda ellen.

Kiegyenlített erőviszonyok mellett indult a mérkőzés és a csapatok fej-fej mellett haladtak, mígnem egy szerencsétlen kiállításnak köszönhetően a Fehérvárnak sikerült hárommal is meglépni tőlünk. Kimondottan lendületes és látványos játékrészt hozott a mérkőzés első fele, azonban helyzetkihasználásban mindkét együttes gyengélkedett. Egymást váltották a négy-öt perces, gólcsendes időszakok. A végjáték során aztán háromszor is felzárkóztunk, bravúros találataink révén, először Dombi, majd Katona és végül Kiss Niki is egyenlíteni tudott. Ennek ellenére az előny elhódítása egyszer sem sikerült.

„Sokat készültünk az ellenfélből, ennek ellenére, ebből keveset sikerült megvalósítani a pályán. Emellett a szükségesnél agresszívebbek is voltunk, ráadásul sok technikai hibával, elbaltázott helyzetekkel és gyatra büntetőkkel.” – értékelte az első félidőt Kiss Nikoletta.

A második játékrész ugyan több gólt hozott, mint az első, mégis valahogy vontatottabb és kimértebb hatást keltett. A Fehérvár kézben tartotta a játékot és helyenként négy-öt góllal is megléptek tőlünk. Ezt ugyan a végjáték során sikerült ledolgoznunk, de idő híján a pontszerzésre már nem maradt valós esélyünk.

„Én úgy érzem, hogy amit csak lehet azt megtettük a pályán, de ma valahogy kollektíven egy olyan hullámvölgybe futottunk, amiből csak ennyit tudtunk kihozni. Komoly gondot okozott, hogy a beállót és a két lövőt egyszerűen nem tudtuk kizárni a játékból. Szabina egy kulcsfontosságú játékos, és ha ezt nem oldjuk megfelelően, akkor az teljesen felborítja a védelmünket. Ez pedig a technikai hibáinkkal együtt már elég volt a vereséghez.” – értékelte a második félidőt Gerháth Fanni.

Legközelebb jövő hétvégén játszunk, amikor Siófokra látogatunk, majd egy héten belül kettőt is mérkőzünk. Szerdán Magyar Kupa, amikor ismét a fehérváriakat látjuk vendégül, hétvégén pedig az Érd érkezik hozzánk. Tartsatok velünk, hajrá Óvár!

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Úgy érzem, hogy becsülettel küzdöttek a csajok, de a Mayer Szabina összjátékát a rutinos átlövőikkel egyszerűen nem tudták levédekezni. Sajnos hiányzott a csapatból legalább egy kimagasló teljesítmény, ami átlendíthetett volna minket a holtponton.

Bako Botond: Jól kezdtük a meccset, de aztán egy jó 10-12 percre belealudtunk, amire igazán nem volt szükségünk. Végül azonban ez nem bizonyult végzetesnek, tapasztaltabb csapat vagyunk és a második félidőt már sikerült kézben tartanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.