Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 29. 00:00, csütörtök | Helyi

Két Guinness-rekord kísérlet Mosonmagyaróváron

Két Guinness-rekord kísérlet Mosonmagyaróváron

A 2013. szeptember 13-15-e között a mosonmagyaróvári vár körül megrendezendő VII. Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál keretében két Guinness rekordot szeretnének a szervezők felállítani.

VII. Szigetköz ízei Vármegye Borai Fesztivál
KÉT GUINNESS-REKORD KÍSÉRLET MOSONMAGYARÓVÁRON
Szeptember 6-ig lehet jelentkezni!

A 2013. szeptember 13-15-e között a mosonmagyaróvári vár körül megrendezendő VII. Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál keretében két Guinness rekordot szeretnének a szervezők felállítani. Szeptember 13-án 16.45 órára minimum 500 felnőttet várnak a színpadnál az egyidejű borkóstolás új kategóriájának felállításához, 17.45 órakor pedig a leghosszabb koccintás eddigi 886 fős csúcsát kívánják átadni a múltnak.

A borkóstolásra szeptember 6-ig lehet regisztrálni a facebookon, illetve személyesen a Borclub étteremben (Mosonmagyaróvár, Szent László tér 4.), a részvételi díj megfizetésével. A belépő tartalmazza a borokat, egy szép kristálypoharat, a Guinness képeken való megjelenést, és automatikus részvételi jogot a második rekordkísérletre is. A borbemutatón résztvevők az Etyek-Budai Borvidéken található, 2012. évben boraival a Magyar Brands díjat elnyert Nyakas pincészet kínálta minőségi borok közül választhatnak: Nyakas Rosé, „Alig várom” Cuvée, Budai Sauvignon Blanc, Menádok Budai Chardonnay, Rajnai Riesling.
A leghosszabb koccintás kísérleten előzetes regisztráció nélkül minden fesztivállátogató részt vehet, aki a borfaluban a szokásos módon egy fesztivál poharat és egy kóstolónyi bort vásárol.

A Fesztiválon ismét lesz borfalu, kézműves vásár, művészeti programok, íjászat, csónak és gondola, illetve színes gyermekprogramok: bohócműsor, bütykölde és kalandpark, kisállat- és kutyabemutató. Idén is keresik a tehetségeket a Vármegye Szépe és Vármegye Hangja versenyen, lesz Vármegye Vitéze csapatépítő program, és napközben cigánymuzsikát is hallgathatunk a Vártó partján. A swing-, a jazz-, a pop-, a blues-, a funky-zene ismert alakjaival a 11 esti zenei esemény valamelyikén találkozhatunk. Fellép: Galambos Dorina és zenekara, Gájer Bálint, Éliás Gyula jr, Ellsa Valle kubai énekesnő, a Cimbali Band, a Koktél Zenekar, a Weisz Viktor Band, a Freeport zenekar és a sztárvendég: Charlie.
A versenyekre regisztrálni a www.facebook.com/szigetkozfesztival internetes felüle-ten és személyesen a Borclub étteremben (Mosonmagyaróvár, Szent László tér 4.) lehet, további információ pedig a www.szigetközfesztival.hu honlapon olvasható, illetve Bende Ibolyától kérhető a 30-637-19-40-es telefonszámon.

Részletek: http://www.infomovar.hu/program/v:vii-szigetkoz-izei-varmegye-borai-fesztival-10-57/#.Uh8NZ9Lwa6w

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.