Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Október 16. 23:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Párizs Eszter

Készíts lámpást csillagfényből…

Készíts lámpást csillagfényből…

Az iskolaudvar felújításáért énekeltek az Ujhelyisek

„Kérlek adományozz, hogy szép udvarunk lehessen!” – várta a gyerekrajzokkal díszített plakát a jótékonysági koncertre érkezőket péntek este az Ujhelyi Imre Általános Iskola aulájában. Az adománygyűjtő programot egy évek óta húzódó probléma hívta életre, a város egyik legrégebbi iskolájának udvara ugyanis igencsak megérett már a felújításra.


A Szülői Szervezet hatékony segítsége és együttműködése nagyon jelentős az iskola életében. Ez esetben is az egyik szülő felajánlása tette lehetővé, hogy az udvar felújítása már ne csak álom legyen. Megmozdultak anyukák és apukák, illetve egyéb felajánlók, de a jótékonysági koncert bevétele is a támogatási összeghez kerül.

A koncerten közreműködött: Ujhelyi Imre Általános Iskola kórusa, Kránitz Nelli, Szabó Bence, Nagy Mirella, Szaszák Fanni és Bence, valamint a Clangor énekegyüttes.


Az este nagy pillanatai közé tartozott az Örökségünk klippályázat legkreatívabb alkotásáért járó díj átadása. Az Örökségünk mozgalom a magyar nyelv megőrzését állította középpontba. A szervezők arra kérték határainkon belül, vagy kívül élő magyarokat, hogy énekeljék el és vegyék videóra Gyulai István Örökségünk című művét. Az Ujhelyi Iskola csapata több száz induló közül bizonyult a legkreatívabbnak, elnyerve ezzel többek között a 100.000 Ft-os díjat.



A nyertes klip:


Ugye, hogy ezek a gyerekek megérdemelnek egy szép, új udvart?

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.