Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Április 01. 14:31, csütörtök | Helyi

Késő délutánig oltják ma a pedagógusokat

Késő délutánig oltják ma a pedagógusokat

Csütörtök reggel fél 8-kor kezdték meg a pedagógusok soron kívüli oltását a Karolina Kórház-Rendelőintézetben. Mintegy 480-an kapták meg koronavírus elleni Pfizer-vakcinát.

Kígyózó sor állt csütörtök délelőtt a Karolina Kórház-Rendelőintézet Vízpart utcai rehabilitációs intézménye előtt. Sokan korábban is érkeztek a megadott időpontnál. Több tucatnyian vártak arra, hogy megkapják az oltást.

A kormány ugyanis azt a döntést hozta, hogy elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába.

Március 29. hétfő éjfélig kellett regisztrálniuk a pedagógusoknak, akikkel aztán a kórház vette fel a kapcsolatot.Volt, aki hamar sorra került, másoknak több mint egy órát kellett várni.

Testhőmérséklet mérés után léphettek az épületbe és hozniuk kellett egy hozzájáruló nyilatkozatot. Az adategyeztetés után kaphatták meg az oltást a Vízpart utcai négy oltópont egyikén, majd az oltással kapcsolatos papírokat fél óra elteltével kapták meg.

Dr. Bertalan István kórházigazgató elmondta: azokat a pedagógusokat is be fogják oltani, akik egyelőre nem kaptak még visszaigazoló sms-t, hiszen jogosultak az oltásra. A pedagógusok Pfizer-Biontech vakcinákat kapnak, mellyel már több ezer embert beoltottak Mosonmagyaróváron.

A kórházigazgató hozzátette: Nagypénteken és szombaton a lakosságot oltják, a tervek szerint mindkét napon 900 embert, Szputnyik oltóanyaggal. A legfrissebb központi utasítás szerint pedig Húsvét hétfőn is oltaniuk kell, akkor Pfizert kap az a 480 ember, akiket értesítenek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

2021. Április 20. 11:19, kedd | Helyi

Több mint négymillió forint értékű hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a kamiont, amiben több mint négymillió forint értékű hamis ruházati terméket találtak.

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.