Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

A közösségi oldalon osztotta meg felhívását a Rotary Club Mosonmagyaróvár, miszerint kerékpárok felajánlását várják. A tavasz beköszöntével ugyanis az ápolók, gondozók biciklivel jutnak el az otthoni ellátásra szoruló idősekhez, betegekhez. A gyakori igénybevételtől azonban a kerékpárok többsége már elhasználódott, de olyan is előfordult, hogyegy-egy gondozási feladat alatt ellopták a kétkerekűeket.

A Rotary Club várja a segítő felajánlásokat: jó állapotú, női kerékpárokra van a legnagyobb szükség.

Kerékpár vásárlás vagy csere esetén a Szenyor Bike - Mosonmagyaróvár és az Uno Autó, Motor, Kerékpár Mosonmagyaróvár átveszi a felajánlott bicikliket - olvasható a Rotry Club közösségi oldalán. Az Uno szaküzletben ingyenesen átvizsgálják, valamint szervizelik a kerékpárokat, ezután kerülnek a gondozókhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie