Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Szeptember 11. 00:00, csütörtök | Helyi

Képviselőjelöltek a mosoni városrészért (FIDESZ és a Polgári Összefogás Együttműködés)

Képviselőjelöltek a mosoni városrészért (FIDESZ és a Polgári Összefogás Együttműködés)

2014.09.10. Dr. Árvay István bemutatta a FIDESZ és a polgári Összefogás 3 képviselőjelöltjét, akik a mosoni városrészben indulnak.

Elsőként Pausits István mutatkozott be.
Pausits István fog indulni abban a körzetben, amelyben korábban Árvay István szerzett mandátumot. A képviselőjelölt bemutatkozásában elmondta, hogy Mosonmagyaróváron született, Bezenyén nőtt fel, középiskolás kora óta él Mosonmagyaróváron. Felsőoktatási tanulmányaimat Szegeden, illetve Budapesten végezte. Két gyermek édesapja. Elmondása szerint a politika fiatal kora óta érdekli, de most van alkalma arra, hogy Mosonmagyaróvár 8-as számú választó körzetét képviselhesse, ha a választópolgárok is úgy döntenek, hogy támogatják ebben.


Majd bemutatkozását így folytatta:
Lelki állapotom 3 fogalommal írható le.
• Egyrészt megtisztelőnek érzem a felkérést. Megtiszteltetés számomra, hogy a Polgári Összefogás, a széleskörű mosonmagyaróvári Polgári Összefogás képviselője lehetek.
• A másik jellemzője lelki állapotomnak a nyitottság. Nyitottság, amely szükséges a képviselőjelöltséghez, akár az örömök, akár a helyi feszültségek megoldása. Azt gondolom, hogy mindez csak nyitott attitűddel képzelhető el.
• A harmadik jellemző pedig a remény. Reménykedem abban, hogy a 2006-ban és 2010-ben megkezdett építkezés Mosonmagyaróváron 2014 után tovább folytatódhat. Folytatódhat és azok a szép közös eredményeink, amelyeket elértünk, akár a közterek, akár a közintézmények, s egyebek tekintetében, azt folytathatjuk!


Másodikként Dr. Frauhammer Csaba tervei és bemutatkozása került nyilvánosságra: tősgyökeres mosoni vagyok. Immáron 32 éve élek a választó körzetben. Fiatal korom óta részt veszek a közéletben, különböző szinteken.


• Az önkormányzat 2010-ben a Városüzemeltető Felügyelőbizottságába, 2012-ben pedig a Mosoni Bizottság tagjává választott, így e testületek révén is úgy gondolom, hogy széles rálátásom van mindarra a tevékenységre, ami a városunkban, illetőleg koncentráltan a mosoni városrészben folyik.
• E körben meg kell említenünk mindenképpen azt, hogy az elmúlt két választási ciklusban soha nem látott forrásbevonásra került sor a mosoni városrészben. Ezt nyilván az itt élő polgárok is tapasztalhatták a mindennapi életük során.
o Láthatjuk, hogy megújult egyrészt a Rév utca- Aranyossziget utca kereszteződésében található bölcsőde.
o Külön öröm a mosoniak számára az, hogy a mosoni strand rehabilitációjára is sor került.
o A Fehér Ló Közösségi Ház felújítása is megtörtént,
o illetőleg nyilvánvalóan ki kell emelnünk a szennyvíztisztító telep,
o a Futura beruházás megvalósítását.
o Azon a kisgyermekes családok, akik az Ostermayer Óvodába járatják a gyerekeiket most szeptemberben szintén örömmel tapasztalhatták azt, hogy az Ostermayer Óvoda régóta várt energetikai korszerűsítésére is sor kerül.
Látható tehát a fejlődés, ennek ellenére nem ülhetünk a babérjainkon. Sok elvégzendő feladat van még a városrészünkben.


Kiemelt fontosságú feladatoknak tartom a
• mosoni temető bővítését. Ez elodázhatatlan, hiszen gyakorlatilag már alig található temetkezési hely a temető környezetében.
• közbiztonság javítását is. Azt gondolom, ezt minden politikai szervezet a zászlójára tűzte, de mint a körzetben élő képviselőjelölt magam mondhatom azt, hogy a saját bőrömön érzem azt, hogy ezen a területen mindenféleképpen előrelépést kell mutatnunk és nyilvánvalóan ezt a polgármester jelölt úr a programjában is kiemelt helyre tette.
Ezért úgy gondolom, hogy amennyiben a Tisztelt Választópolgárok bizalmából október 12.-e után magam a képviselőtestület tagjaként, illetőleg Dr. Árvay István Polgármesterként fogja vezetni a várost, akkor e területen is nagy előre lépéseket fogunk tudni tenni.


Harmadik bemutatott képviselőjelölt Kránitz László, aki abban a körzetben indul, ahol korábban Faddi Horváth Pál szerzett mandátumot.


Kránitz László Mosonmagyaróváron született, gyermekkora óta a mosoni városrészben lakik. 8 éve dolgozik az Önkormányzatnál és végzi az önkormányzati munkát. Idén áprilisban volt a mosoni Polgári Kör közgyűlésén elnökké választották. „Ez nagyon megtisztelő feladat számomra és továbbra is szeretném ezt a munkát és a megkezdett feladatokat folytatni.” – mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.