Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Január 15. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Képes beszámoló a Városi Sportcsarnokból

Képes beszámoló a Városi Sportcsarnokból

Mint ahogy arról már hírt adtunk, 2016 decemberében átadásra került Mosonmagyaróvár Város Sportcsarnoka. Drescher Ottóval, az építtető MTE 1904 Sportegyesület elnökével jártuk körbe az új intézményt.

A számok mindig beszédes adatok, legfőképpen, ha egy ekkora létesítményről van szó. Melyek a legmeghatározóbbak ezek közül? - kérdeztük az elnököt.

• 1,5 év
• 2 Milliárd forint
• 5000 négyzetméter alapterület,
• több mint 1000 férőhely,
• 6 öltöző,
• 5 hivatalos pályafestés – kézilabda, kosárlabda, tenisz, futball és röplabda
• 3 kisebb terem hobbisportoknak
• 2 büfé
• 2 ruhatár
• 1 orvosi szoba

A műszaki átadás megtörtént, a hivatalos megnyitó február 17-én lesz. Az első mérkőzés február 18-án lesz, amit már most nagy érdeklődés követ. (Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE - Alba Fehérvár KC) Milyen feladatokat kell ellátni még ebben az egy hónapban?

Folyamatosan tesztelünk, mindent kipróbálunk, amit csak lehet, hiszen az esetleges hibákat vissza kell jeleznünk. Valamint apróbb munkálatok, véglegesítések, takarítások zajlanak. Jelenleg például a kézilabda szakosztály és az üzemeltetés irodáin dolgoznak a szakemberek.

A kézilabdások már türelmetlenül várják a „költözést”. Melyik sportágakban jelent még jelentős előrelépést a csarnokátadás?

Jelentős eredményeket érnek el kosarasaink, akik számára eddig még nem volt a városban hivatalos kosárlabda-pálya. Különböző iskolákban folytak a délutáni illetve esti edzések. Február 17-e után már ők is birtokba vehetik a pályájukat.

Idén kötelezővé tette az MLSZ a fociban a futsalt, ebből adódóan nem volt futsal terem sem.

De ez nem csak ezeknek a sportoknak fontos, hanem az egész városnak. Kialakítható konditerem, táncterem vagy egyéb hobbisport is a lelátó alatt kialakított helyiségekben.

Továbbá nagyobb rendezvények, koncertek kialakítására is tökéletesen használható és alkalmas az épület. Így a város lakossága teljes mértékben ki fogja tudni használni a létesítményt.

Honnan értesülhetnek majd az érdeklődők az aktuális eseményekről?

Várhatóan februárra elkészül az új online felület, amelyen az összes programot feltüntetjük. Különlegessége, hogy ezen keresztül online jegyvásárlásra is lesz lehetőség.

Először járunk itt az InfoMosonmagyaróvár stábjával. Ámulunk és bámulunk, e mellett pedig büszkeség is tölt el bennünket, mert fantasztikus mindezt látni. Mint építtető, itt voltál végig az építkezés alatt, folyamatosan nyomon követted az eseményeket. Volt olyan pillanat, amikor Te is úgy jártad be az épületet, hogy „Igen, fiúk, ez szép munka volt!”?

Egy építkezés nagyon sok fázisra bontható. Az alapkőletételtől a mai napig minden lépésében itt voltam az épületben, mint az építtető MTE 1904 Sportegyesület elnöke. Ha egy pillanatot kellene kiragadnom, akkor azt mondanám, amikor a helyére kerültek a lelátón a székek és megjelentek a falakon a város és a sportegyesületek jelképei. Az megdobogtatta a szívem!

Beszélgetésünk közben fotósaink végig jelen voltak, így képes beszámolóval is be tudjuk mutatni az eredményeket.

Reméljük, sok városlakó szívét dobogtathatjuk meg ezzel!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.