Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 23. 08:57, hétfő | PR
Forrás: (x)

Kényelem és stílus a hálószobában

Kényelem és stílus a hálószobában

A hálószoba pihenésre szolgál, ebből adódóan elsődleges funkciója a kényelem: mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy minden lehetséges kényelmi elemet biztosítson.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy hálószoba ne lehetne már rénézésre is vonzó, stílusos. Sőt! Te magad is szívesebben fogsz ide félrevonulni, ha a hálószobád egy olyan helyiség, ami szinte hívogat, amiben jó körülhordozni a tekintetedet.

Fontos az ideális bútorok kiválasztása

Egy hálószoba kapcsán az első bútor, amit elkezdünk keresni, az az ágy – és sokan ezzel már el is rontják a helyiség kialakítását. A legszebb ágy sem fogja tudni megmenteni a háló hangulatát, ha nem illik oda. Annak pedig, hogy egy adott ágy nem passzol, számos oka lehet:

- túl nagy az adott helyiségbe és minden mást elnyom maga körül
- nem illik a többi bútorhoz – ez főleg akkor fordul elő, ha nem egyszerre választod ki az összes berendezési tárgyat
- nem passzol a stílushoz – egy szép, régi, faragott ágynak például meg kell teremteni a hasonló környezetet, modern bútorok közt nem fog jól mutatni.

Hogy meglegyen a kellő harmónia, összhang, érdemes az összes bútort egyszerre megvenni, gondosan összeválogatni. Így a ruhásszekrények, komódok, éjjeli szekrények, polcok és az ágy egységes képet fognak alkotni.

Dekorációk és lakástextilek

Mivel egy pihenésre szánt helyiségről van szó, a fő dekorációs elemek itt a különféle textíliák lehetnek: díszpárnák, takarók, ágytakaró, szőnyegek, függönyök. Szép, harmonikus képet sugároz, ha ezeket egymáshoz válogatod.

Egy kellemes, mintás tapéta is nagyon fel tudja dobni a hálószobát. Nem kell vele minden egyes négyzetcentimétert befedni, nagy divat mostanában, hogy csak egyetlen fal kap mintás borítást, a többit egy hozzá passzoló színnel festik le. De nyugodtan tehetsz a falra képeket, polcokat is. A cél, hogy ne legyen a helyiség zsúfolt, de lakályos, otthonos hangulata legyen. Ehhez pedig kellenek a dekorációs tárgyak is – azok nélkül csak egy üres helyiség lesz néhány bútorral.

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.