Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 20. 14:55, szerda | Helyi

Kémiatanárokat díjazott a Richter

Kémiatanárokat díjazott a Richter

22. alkalommal adták át a Magyar Kémiaoktatásért díjakat. A díjazottak között van Szabóné Sári Zsuzsanna, a Kossuth gimnázium tanára is.

Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat, amelyet a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítél oda középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak. A díj a pedagógusok áldozatos munkájának elismerését szolgálja, amivel jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére és a tehetséges diákok felkarolására.

Díjat vehetett át Szabóné Sári Zsuzsanna Klára, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégáim tanára is, aki így nyilatkozott: "Szerencsésnek tartom magam, hogy a pedagóguspályán eltöltött negyven év alatt kipróbálhattam magam a tanári munka minden területén anélkül, hogy elhagytam volna egyetlen munkahelyemet, a mosonnmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumot. Lehetőségem volt kimagasló tehetségű tanítványaimat hozzásegíteni színvonalas versenyeken értékes helyezések eléréséhez, hozzájárulhattam továbbtanulási terveik megvalósításához. Hálás vagyok a kémiaórák többi résztvevő diákjának azért, mert ösztönöztek a megújulásra, együttműködtek a hagyományostól eltérő módszerek kipróbálásában, értékelték az élményszerű ismeretátadást ebben a sokak számára bonyolult természettudományos tantárgyban. Az iskolavezetés tagjaként az oktatás háttérmunkájából is kivehettem a részem, projektek szakmai vezetőjeként támogathattam iskolánkban a természettudományok színvonalas oktatásához szükséges feltételek biztosítását. Az új feladatok mindig a kellő időben találtak meg, a nehézségek eltörpültek a tanulókkal és a kollégákkal végzett közös munka okozta sok öröm mellett. Feladataim elvégzését megkönnyítette, hogy a pedagóguspálya iránt elkötelezett, munkájukat alázattal végző tanártársakkal működhettem együtt."

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.

2021. November 29. 09:45, hétfő | Helyi

Öngyilkossági szándékkal gyújtotta fel a társasházi lakást Mosonmagyaróváron

Az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet egy ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron.

2021. November 24. 09:02, szerda | Helyi

Huszonöt migránst fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében

A rendőrök Mosonmagyaróvár térségében fogták el a migránsokat, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni.