Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 17. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kedden búcsúztatják König Róbert festő- és grafikusművészt

Kedden búcsúztatják König Róbert festő- és grafikusművészt

König Róbert festő- és grafikusművésztől kedden vehetnek búcsút barátai, kollégái és tanítványai jelképes ravatalánál Budapesten, az Epreskerti Kálváriában.

König Róbert Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, nyugalmazott egyetemi docens január 27-én, 63 éves korában hunyt el szívelégtelenségben. Barátai, kollégái, tanítványai február 18-án búcsúzhatnak tőle az Epreskerti Kálváriában.
A megemlékezésnek nem lesz kötött formája, így a nap folyamán bármikor leróhatják kegyeletüket az emlékezők az ebből az alkalomból egész nap nyitva tartó kertben. A művész temetésére tavasszal, Magyarbólyban kerül sor - mondta el Antall István író, a művész barátja az MTI-nek.
König Róbert 1951-ben született Székesfehérváron. A Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán tanult, mesterei Raszler Károly és Rozanits Tibor voltak.
Diplomája megszerzése után a főiskola képgrafikai tanszékének munkatársa, majd tanára lett. Ösztöndíjasként Olaszországban és Norvégiában dolgozott, tanított a Hágai Királyi Akadémián, és számos kiállítást rendezett többek közt Hamburgban, Pozsonyban, Stuttgartban, Esslingenben, Új Delhiben és több magyar nagyvárosban is.
Hamvait felesége, Lelkes Mária belsőépítész mellé temetik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.