Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Május 18. 15:47, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Katalizátorokat loptak Mosonmagyaróváron és Győrben

Katalizátorokat loptak Mosonmagyaróváron és Győrben

A mosonmagyaróvári nyomozók két román állampolgárt gyanúsítanak az elmúlt időszakban Mosonmagyaróváron, valamint Győrben történt bűncselekmények elkövetésével.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon 2020. március 14-én nyomozást rendeltek el, mivel ismeretlenek előző nap éjszaka egy mosonmagyaróvári üzem telephelyén két gépkocsi katalizátorát vágták le, majd lopták el. Ebben az időszakban a városban, valamint Győrben több hasonló bűncselekmény elkövetéséről is bejelentést érkezett a rendőrségre.

Adatgyűjtés eredményeként a nyomozók látókörébe került egy román hatósági jelzésű Volkswagen típusú gépjármű, amivel a gyanú szerint a tolvajok közlekedtek. A mosonmagyaróvári rendőrök 2020. május 17-én a délutáni órákban – információ alapján – megállították a járművet Kecskemét külterületén, majd elfogták az abban tartózkodó és a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat. A megállított gépkocsi átvizsgálásakor az intézkedők több katalizátort, illetve az elkövetéshez használt eszközt találtak, amiket lefoglaltak.

A 24 és 27 éves férfiakat a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók vizsgálják az elfogott személyek szerepét további mosonmagyaróvári, illetve győri katalizátorlopás esetében is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:17, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 07. 08:16, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 04. 14:55, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:43, péntek | Helyi

Virágosíts Mosonmagyaróvár!

Aki a virágot szereti, jelentkezzen!