Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 23. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kaszálnak az állami kaszinók

Kaszálnak az állami kaszinók

Jól jött a játékgépek betiltása a kaszinóknak. A Világgazdaság azt írja, hogy a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévő elitkaszinók bevétele és látogatottsága is látványosan nőtt tavaly. A bevétel tavaly 2,7 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi csaknem 2 milliárddal, mindemellett a vendégek száma is nőtt.

Vaszil Krisztián, az E-Casino Szakmai Szövetség elnöke azt mondta, hogy a legnagyobb magyarországi játékterem üzemeltető cégek többsége felszámolás alatt áll, néhányan még tartják magukat, hátha valamilyen csoda folytán új koncessziós pályázatot ír ki az állam. Sokan azonban új kaszinókat nyitottak a Karib-térségtől Romániáig.A gazdasági tárca legújabb tervei szerint a nem online szerencsejáték-szervezők esetében, a „jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósítása érdekében” a tízmilliárd forintos éves bevételt meghaladó kaszinók a jövőben 10 százalékos játékadót fizetnek. „Jelenleg nincs ilyen kaszinó. A folyosói pletykák szerint a bezenyei Eurovegas beruházásnak akarnak kedvezni, ott viszont még hét év alatt egy kapavágás sem történt és szerintem nem is fog” – fogalmazott Vaszil Krisztián. A legutolsó hírek szerint szerződéskötés előtt állnak a leendő kaszinóváros tulajdonosai Magyarország egyik legnagyobb építőipari cégével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk