Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 18. 13:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Karolina Kórház-Rendelőintézet TIOP project záró

Karolina Kórház-Rendelőintézet TIOP project záró

850 millió forintot meghaladó Uniós beruházás, fejlesztés ért véget a Karolina Kórház-Rendelőintézetben Mosonmagyaróváron.

A „Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítése, krónikus osztály bővítése, korszerű ellátást biztosító orvostechnológia és IT eszközök fejlesztése” című projekt keretében mintegy 766 millió forint uniós támogatásban részesült a Karolina Kórház – Rendelőintézet még 2011-ben. Ebből az önrésszel együtt több mint 850 millió forintos beruházás valósulhatott meg az elmúlt 27 hónapban. A projekt záró rendezvényét ünnepélyes szalag átvágással 2013. június 18-án 10 órakor tartották.

A projektből megújult a Gyermekosztály, a Krónikus Osztály, a Központi Labor és Röntgen, továbbá a nőgyógyászati műtő, és a Rendelőintézet főbejárata. A munkálatok véget értek és az eszközök beszerzése is lezárult. A projekt eredményét ünnepélyes keretek között Dr. Mogyorósi András főosztályvezető, Virág Ágnes főosztályvezető, Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár Város polgármestere, országgyűlési képviselő és Dr. Bertalan István főigazgató-főorvos adták át a lakosságnak és a kórház dolgozóinak.

A projekt során tíz ággyal bővült a Krónikus Osztály, az épület akadálymentesítésével és a vizesblokkok felújításával a kor elvárásainak megfelelő színvonalra emelkedett az ellátás. A beruházás részeként szeptikus műtőt alakítottunk ki, felújítottuk a nőgyógyászati- és a kisműtőt, teljes rekonstrukción esett át a laboratórium, a transzfúziológia és a röntgen. Megtörtént az „F„ és „T„ épületek akadálymentesítése, felújítottuk a Gyermekosztályt. Ez utóbbi során a szülők elhelyezésének biztosítása is megoldódott, valamint gyermekambulanciát is kialakítottunk.

A projekt keretében korszerű orvosi gépek, műszerek és eszközök beszerzésére nyílt lehetőség. Megújultak a röntgen osztály gépei, fejlesztettük az ultrahang diagnosztikát, új eszközökkel szereltük fel a megújult műtőket. Az informatikai fejlesztések során új számítástechnikai eszközöket, továbbá a betegirányítást, a kórház szakmai és gazdálkodási működését támogató szoftvereket szereztünk be.

A projekt összköltsége 851 millió forint volt. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a fejlesztéshez 90 millió forinttal járult hozzá. A mintegy 766 millió forintos támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a központi költségvetés társfinanszírozásban nyújtotta.

Beszédében Főigazgató Úr megköszönte mindenkinek, aki támogatta, és aki végrehajtotta ezt a projektet, a segítő és konstruktív hozzáállást és a kitartó munkát. Kifejezte, hogy külön köszönet illeti a betegeket, a hozzátartozóikat, és nem utolsó sorban munkatársait, akik megértéssel és türelemmel viselték a munkálatokkal járó „felfordulást”. A köszöntők után ökumenikus egyházi áldásban részesítették a felújított épületet (Nagy József, Bodó Zoltán, Kiss Miklós, Csáfordy Julianna).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.