Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Június 28. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kaposvár, Keszthely és Mosonmagyaróvár 87 milliós oktatási együttműködése

Kaposvár, Keszthely és Mosonmagyaróvár 87 milliós oktatási együttműködése

Két másik, agrár területen tevékeny felsőoktatási intézménnyel közösen indított 87 millió forintos digitális tananyag-fejlesztési programot a konzorciumot vezető Kaposvári Egyetem - írja a kapos.hu. Az együttműködésben részt vesz a

A konzorciumi felek célja, hogy modern ismeretekkel rendelkező szakemberek kerüljenek ki képzéseikről. Ennek elérése érdekében igyekszenek az intézmények egyesítni potenciáljukat, és összeállítani az állattenyésztés és a takarmányozás digitális tananyagát - mondta el Babinszky László kaposvári rektor. A programmal a szakok közötti átjárhatóság és az intézmények közötti áthallgatás lehetőségeit kívánják javítani, illetve az angol nyelvű képzés lehetőségeit is megteremtik.
Sütő Zoltán kaposvári projektmenedzser kifejtette: 77 digitális tananyag készül el a 87 millió forintos összköltségvetéssel bíró projekt során, a költségekből pedig 70 milliót támogatásból finanszíroznak.
A 2011. év végéig megvalósuló tananyag-fejlesztés elsősorban az állattenyésztő mérnöki alap- és mesterszak, valamint a takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mesterszak főbb tárgyait érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.