Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotók: mti archívum

Július utolsó szombatján rendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július utolsó szombatján rendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július utolsó szombatján rendezik meg a 194. balatonfüredi Anna-bált, ezt megelőzően az Anna-fesztiválnak ad otthont a város, ahol prímásverseny és operagála is várja az érdeklődőket

- közölte a városban tartott keddi sajtótájékoztatóján a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője.

Cserép László elmondta, hogy a hagyományokhoz híven idén is megrendezik az Anna-bált, az ezt megelőző napokban pedig nyitni kívánnak a nagyközönség felé az Anna-fesztivál programjaival. A fesztivál keretében a bált megelőző kedden és szerdán tartják a 7. prímásversenyt, csütörtökön a Magyar Állami Operaház énekkara lép fel, pénteken pedig Verdi-operákat hallgathat a közönség az operaház zenekarának közreműködésével.

Cserép László elmondta azt is, hogy néhány újdonsággal is készülnek a 194. Anna-bálra. A Gyógy tér a bál kültéri helyszínévé válik, ahol büfévacsora várja a báli közönséget, és helyi borokat is felvonultató italcsomagot kínálnak a vacsora mellé korlátlan fogyasztással. Ezen kívül néhány balatonfüredi vendéglátóhely a bál előtti időszakban már az eseményre készülve különleges kínálattal várja a vendégeket.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kiemelte, hogy a báli estén Operettgálát láthat a közönség Kálmán Imre nagyoperettjeiből, a Magyar Állami Operaház szólistái, balettművészei és a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével. A mintegy háromnegyed órás műsort Káel Csaba állítja színpadra.

Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa elmondta, hogy a bálra készülve hat szobával és két lakosztállyal bővítették a hotelt, megújult a wellnessrészleg és a konyha is. Hozzátette: a korábbi évekhez képest változik az éjféli büfé kínálata, a késői órákban sajtkülönlegességeket kóstolhatnak majd a vendégek, újdonságként pedig balatoni borászok mutatkoznak be.



Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója arról beszélt, hogy a bálra 3500 darabos utazó készletükkel érkeznek, melynek értéke meghaladja a 75 millió forintot.

Kiemelte: a bálra érkező hölgyek nyakába kerülő szív színét ezúttal a lenyugvó nap ragyogása ihlette.

Madarász Róbert, őrnagy elmondta, hogy a bál szépét a Nemzeti Lovas Díszegység kíséri majd, amely kizárólag fekete, magyar lófajtákkal érkezik a rendezvényre.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt emelte ki, hogy 32 fiatal érkezik a bálra a település testvérvárosaiból és 17 helyi elsőbálozó is részt vesz majd az Anna-bálon.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc vértanújával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.