Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2022. Június 23. 10:17, csütörtök | Helyi

Július 1-jével jönnek az új rendszámok

Július 1-jével jönnek az új rendszámok

Négy betű és három szám szerepel majd az új rendszámtáblákon július 1-jétől. A változás a forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem érinti, az új rendszámtáblák pedig felmenő rendszerben váltják majd a régieket.

A korábbi három betű és három szám helyett, négy betű és három számjegy szerepl majd július 1-jétől, az új rendszámtáblákon. Az új rendszámokra azért van szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet hamarosan kifut, így egy betűjellel hosszabbodik az új magyar rendszám.

A forgalomban lévő hatósági jelzéseket az újítás nem érinti, azonak nem kell lecserléni. Az új rendszámtáblák felmenő rendszerben váltják majd a régieket, így az autótulajdonosoknak nem jár többletügyintézéssel.

Az új típusú rendszámtáblák költsége nem változik, a 12 éve változatlan árak júliustól sem emelkednek. A környezetkímélő járműveknek továbbra is világoszöld alapszínű marad a rendszámtáblája, de maradnak a gépkocsi kerékpárszállító eszközére szerelhető szürke alapszínű jelzések is. Az új rendszám a DZ kivételével nem tartalmazhat kétjegyű mássalhangzókat és ékezeteket. Mindemellett egyszerűsödnek az ideiglenes rendszámok is. Az eddigi „E”, „M”, „P”, „SP” és „Z” betűjelűek helyett, szintén felmenő rendszerben, egységesen „I” betűjelűeket adnak ki júliustól.

A taxik a jövőben „TX”, a Magyar Honvédség járművei „HA”, a rendőrség járművei „RA”, az Országos Mentőszolgálat járművei „MA”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járművei „NA”, a büntetés-végrehajtási szervezet járművei pedig „BA” betűjelű rendszámtáblákkal közlekedhetnek.

A jövőben, az új rendszámtáblák esetében is lehetőség lesz az egyénileg kiválasztott és egyedileg legyártatott rendszámok használatára.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 14:38, csütörtök | Helyi

VIDEÓ: Autós üldözés Hegyeshalomban - egy bűnszervezet főnökét fogták el

Támogatásokkal, fiktív számlákkal és hitelekkel csaknem négymilliárd forintot csalt egy budapesti bűnszervezet. A NAV nyomozói harminc embert fogtak el, közülük hatot őrizetbe vettek, majd letartóztattak.

2022. Június 14. 16:51, kedd | Helyi

Vádemelés: játékpisztollyal akartak kirabolni egy mosonmagyaróvári lottózót

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki játékpisztollyal akart kirabolni egy mosonmagyaróvári lottózót.

2022. Június 03. 12:37, péntek | Helyi

Letartóztatták a mosonmagyaróvári késelőt

Letartóztatták ma délelőtt a 30 éves mosonmagyaróvári késelőt, aki kedden fényes nappal nyakon szúrt egy halászi férfit a Lajtaszer utcában.

2022. Május 28. 11:45, szombat | Helyi

93. Ünnepi könyvhét a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Vizsy Ferenc - Ablak a világra című könyvét mutatja be június 9-én, a Huszár Gál Városi Könyvtárban, a 93. Ünnepi könyvhét keretében.