Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2018. Szeptember 14. 10:00, péntek | Helyi

Jótékonysági retro buli a hospice-házért

Jótékonysági retro buli a hospice-házért

Dévényi Tibi bácsi, DJ Zappa, DJ K-Roy szórakoztatja az egybegyűlteket abban a jótékonysági retro buliban, melyet Farkas Emőke szervez a PÉLDA Egyesülettel karöltve szeptember 15-én, szombaton az egyetem aulájában.

Az est teljes bevételét a hospice-ház javára ajánlják.

A térség első hospice-házának létrejötte mára karnyújtásnyi közelségbe került. Dr. Bodnár Mária belgyógyász régi nagy álmához kíván hozzájárulni most egy fiatal nő, aki személyesen is átélte, mit jelent elveszíteni egy szeretett családtagot daganatos betegségben.

Édesanyám korábban is küzdött már bélproblémákkal. Sajnos már csak a végstádiumban diagnosztizálták nála vastagbéldaganatot. A krónikus osztályon többször is feküdt, s ha állapota engedte, hazavittük. Akkor óriási segítség lett volna, ha működött volna a városban egy hospice-ház. Ahol magában lehetett volna ezen a nehéz úton… - meséli még ma is megtörten az édesanyját fiatalon elveszítő Emőke.


Éppen ezért gondolt egy nagyot, és eldöntötte: szervez egy jótékonysági programot a leendő hospice-ház javára, későbbi működése támogatására.

Nosztalgiával emlékeztem arra, hogy régen milyen jókat buliztunk a műviben Zappával, aki eszméletlen jó bulizenéket biztosított, táncoltunk, akár hajnalig is… Minden szám most már egy újabb emlék lett. Ezért is hívtam életre egy retro estet, melynek az egyetem aulája ad otthont. Így az est hangulatfelelőse DJ Zappa. Kell egy kis latin, ami megpezsdíti a vérünket, így a másik musicman DJ K-Roy. Összeállt a tuti retro buli csapat, hogy igazán diszkó érzés legyen. Mivel nincsen buli sztárvendég nélkül: Dévényi Tibi bácsi gondoskodik pöttyös labdájával 2 órán keresztül a tombola előtti felpörgésről. A szervezésben nagyon sokan mellém álltak. Az adományokat a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért fogadja - számolt be a főszervező, aki ezúton is várja a további tombolatárgyak felajánlását. A programot 28 pluszosként hirdetik, hiszen arra számítanak, hogy az idősebb korosztály is eljön szórakozni a régi idők emlékére.

A jegyek elővételben és a helyszínen is kaphatók, aminek ára a jótékonyság jegyében 3.500 forint.

Kapunyitás szeptember 15-én este 9 órakor, amikor beszédet mond dr. Bodnár Mária és Farkas Emőke. A nyitótáncot a Pulzus TSE vállalta. Ételről-italról az Egyetem Étterem gondoskodik.

Az esemény elérhetősége:https://www.facebook.com/events/607093632993665/

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:35, kedd | Helyi

A héten ismét légi kémiai védekezés várható a szúnyogok ellen

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.

2019. Június 24. 15:17, hétfő | Helyi

Koszorúzási felhívás

A Szent László-napi megemlékezésre és koszorúzásra 2019. június 30-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári Szent László szobornál.

2019. Június 24. 15:08, hétfő | Helyi

Tájékoztató útépítési munkálatokról Mosonmagyaróvár területén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy Mosonmagyaróváron útépítési munkák zajlanak több helyen. 2019. június 24-étől az alábbi utcák előkészületi munkái kezdődnek: