Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 04. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: www.jtv.hu

Jótékonykodtak

Jótékonykodtak

Százhúszezer forint gyűlt össze a nézők pénzadományaiból az idei újévi koncerten, szombaton. Az összeget a bölcsődének ajánlották fel a szervezők. A fúvósegyesület a helyi művészeti csoportoknak szeretne újabb fellépési lehetős

Az újévi, jótékonysági koncert hároméves története alatt megduplázta nézői számát, és megtriplázta a bevételét. Az idein ugyanis már tele volt a művelődési ház nagyterme - vagyis mintegy száznyolcvanan jöttek el - , a százhúszezer forintnyi adomány pedig a tavaly befolyt összegnek a kétszerese, a tavaly előttinek pedig több mint a háromszorosa. (Az első koncerten, 2008-ban 32 000 forint gyűlt össze, 2009-ben pedig 67 400.) Pedig a koncert végén, kifelé menet már nem is volt lehetősége a közönségnek pénzt dobni a perselybe, mert a műsor végén - mintegy zárószámként - már össze is számolták a szervezők az összegyűlt adományt. A pénzt idén a helyi bölcsőde kapta. (Az előző két évben az óvodáknak ajánlották fel.) Az összeget mindjárt át is adták Rasztik Lászlóné bölcsődevezetőnek, aki a JTV-nek elmondta, természetesen van helye a pénznek, játékokat és mozgásfejlesztő eszközöket vesznek belőle a gyerekeknek.

A műsorban jórészt a többi városi rendezvényen is rendszeresen fellépő együtteseket láthatta a közönség, igaz a nyugdíjas klub kórusa ezen a koncerten most énekelt először. Természetesen zenélt a rendezvény szervezője és házigazdája, a Jánossomorjai Fúvósegyesület, a Tititá Néptáncegyüttes koreográfiájához is ők játszották a talpalávalót. Táncban a modern műfajt a Cintia Wellness Club képviselte, soraikban ezúttal a vezetőjük, Nagy Katalin is megmutatta az egyik számban, hogy bizony volt kitől tanulniuk a lányoknak. Az előző két évtől eltérően most nem énekelt a Canto Excolo kórus, és a zeneiskolát is csak egy xilofonos diákjuk, Majlinger Adrián képviselte, volt viszont egy fiatalokból álló amatőr zenekar, a Beat Bogarak. Tagjai három helyi fiatal, Kurucz Kornél, Kurucz Botond, Wennesz Péter, és egy újrónafői fiú, Vecsei Zéta.

A szervezők továbbra is szeretnének minden évben egy-egy új csoportot bevonni a fellépők sorába.

"Új év van, új kezdet, és úgy gondoljuk, hogy ezt csak így lehet, hogy itt a közönségnek bemutatkozunk, és így kívánunk boldog új esztendőt mindenkinek." - mondta a fúvósegyesület vezetője, Wennesz József.


Jakab Viktoria

 

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.