Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Április 02. 15:23, péntek | PR

Jön a nyár, ellenőriztesd az autóklímát!

Jön a nyár, ellenőriztesd az autóklímát!

A klímatöltés fontosságával általában tisztában vagyunk, de azt nem tudja mindenki, hogy a klímatöltés mellett milyen feladatokkal jár az autó klímaberendezésének karbantartása. Megmutatjuk mire figyelj – egész évben!

Nemsokára megjönnek a meleg nyári napok, így felkerül a tennivalók listájára a klímatöltés megrendelése is. Ez azonban nem az egyetlen feladat, amit el kell végezni a klímaberendezések optimális működéséhez szükséges megfelelő karbantartáshoz. Íme egy rövid lista, amire jó, ha figyelsz.

Klímatöltés

Kezdjük azzal, hogy miért van szükség a klímatöltésre. A klímarendszer gázzal működik, ami biztosítja a rendszer hatékony és pontos működését – ameddig elegendő gáz van a rendszerben. A rendszer használatának természetes velejárója, hogy a hűtőközeg nagyjából egyötöde elpárolog. Ez nem jelenti azt, hogy a berendezés megáll, ugyanakkor hatásfoka jelentősen lecsökken.

A klíma töltését ezért évente, de maximum 15 ezer kilométerenként ellenőrizni kell és szükség szerint elvégezni a rendszer újratöltését.

Fontos azt is tudni, hogy a klíma optimális működéséhez néhány naponta be kell kapcsolni a berendezést. A nagyjából folyamatos használat biztosítja, hogy a csövek ne száradjanak, sérüljenek, így a klímagáz vesztesége is csökkenthető.

Szűrőcsere

A szűrőcsere fontosságát nem nagyon kell bizonygatni. A szűrő az, aminek segítségével a klímaberendezés megfogja a levegőben lebegő port, vírus és baktériumszemcséket, polleneket, így a szűrő felülete időnként telítődik. Már nem képes ellátni a feladatát, sőt, rosszabb esetben a korábban kiszűrt részecskéket is visszaáramoltatja a jármű belsejébe. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a szűrő cseréjéről is rendszeres időközönként gondoskodjunk ügyelve arra, hogy például a sok virágporral érkező tavaszi időszakban ezt mindenképpen tegyük meg, mielőtt a pollenszezon beindul.

Klímatisztítás és fertőtlenítés

A klíma hűtő funkciójáért felelős lamellákkal ellátott csőkígyó szintén fertőzés forrása lehet, ha nem tartjuk tisztán és időnként nincs szakszerűen lefertőtlenítve. A nedves közeg melegágya lehet sokféle baktériumnak és fertőzésnek. A gond az, hogy ez a berendezés igen nehezen hozzáférhető helyen van, így mindenképpen érdemes szakemberre bízni az alapos tisztítást és fertőtlenítést, hogy biztosítani lehessen a klíma optimális és egészségre ártalmatlan működését.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 03. 09:23, szombat | PR

Hajpakolások otthon és mi az a DHT hormon?

Az öregedési folyamatok nem csupán a bőrünket érintik, a hajunkon is lenyomatot hagynak. Ezért nem csak a bőrápolásunkban szükséges kialakítani egy napi rutint, hanem a hajápolásban is.