Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Augusztus 26. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Jól kezdett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Horvátországban

Jól kezdett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Horvátországban

Nagyon jól kezdte az első horvátországi mérkőzését a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, hiszen három perc alatt, három – nulla arányban vezetett a Jagodina ellen.

Az MKC védekezését és Dányi kapusteljesítményt dicséri az, hogy a szerb bajnokcsapat csak a tizedik percben tudott először gólt szerezni. Gólerősek voltak a szélsők és a büntetőket is magabiztosan értékesítette De Souza, tehát a támadójátékban is jól teljesített ekkor a csapat. A félidő második felében a montenegrói beálló Tatar góljaival kicsit felzárkózott a szerb csapat, de az MKC cseréi, Domokos, Lancz és Tilinger is két – két góllal szálltak be a mérkőzésbe. Jó volt látni, hogy most az eredményre is figyelve játszott az MKC, de pontosan ezért volt nagy kár az utolsó két perc rövidzárlatáért. Így ugyanis 13 – 7 helyett, a szerbek számára sokkal kezelhetőbb 13 – 10 – es eredménnyel zárult az első félidő.



A fordulás után ez majdnem meg is bosszulta magát, mert kétszer egy gólra is fel tudott zárkózni az esély lehetőségét megszimatoló ZORK Jagodina. Hullámzó volt az MKC játéka és a jó periódusokban gyorsan visszaállították a „világ rendjét”, a magabiztos három – négy gólos vezetést. A figyelmetlenebb időszakokban azonban a támadások befejezésénél hibáztak a játékosok és az így megszerzett labdákból induló lerohanásokat, jó százalékban használta ki a gyors szerb szélső Gojkovic.

Az MKC győzelme azonban nem fogott veszélyben és érezhetően a siker is jól jött már a csapatnak, a játékosoknak. Jól indult tehát a kaproncai torna, de a szombati két találkozón egyenletesebb teljesítményre lesz szükség.

ZORK Jagodina – Motherson-Mosonmagyaróvár 21 - 24 (10 - 13)
Koprivnica, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 100 néző.
Vezette: Hunjadi, Zecevic (horvátok)

Jagodina:
Aleksic – Stepanovic 1 (1), Asanin 1, Jovanovic 2, Tatar 3, Zizic 5, Gojkovic 7 (1).
Csere: Ilic, Djurasinovic (kapusok), Sivcev, Nisavic, Stankovski 1, Bulatovic, Glisovic 1.
Edző: Dragan Markov

MKC:
Dányi – Katona 5, Popa, Hudák, Horváth B. 1, De Souza 4 (2), Holesová 3.
Csere: Herczeg (kapus), Tilinger 4 (2), Hajtai, Bardi, Domokos 3, Kellermann,
Lancz 4, Szalai Zs.
Edző: Bognár Róbert

Hétméteresek: 2/2 illetve, 4/4, Kiállítások: 6 illetve, 6 perc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.