Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 19. 19:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxigén Média Csoport

Jogerősen öt év börtön a testvérét halálra késelő férfinak

Jogerősen öt év börtön a testvérét halálra késelő férfinak

Jogerősen öt évi börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 nyarán hegyeshalmi otthonában halálra késelte öccsét.

A másodfokú fórum helybenhagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét, elutasítva mind a súlyosabb büntetést kérő vádhatósági, mind a megalapozatlanság, illetve a jogos védelmi helyzet fennállása miatt kért vádlotti és védői fellebbezést. A vádlott az utolsó szó jogán is arról beszélt: megbánta, amit tett, noha védte magát, mert szabadulni akart a helyzetből, amelyben italozó, munkakerülő, agresszív öccse a nap folyamán sokadik alkalommal próbált pénzt szerezni tőle. Aznap kétszer már adott neki pénzt, most viszont - elutasítására válaszul - öccse agresszívan lépett fel, és ő attól félt, hogy testvére felkapja a konyhakést, ő ezért ragadta kézbe.

A bíró az ítélethirdetéskor hangsúlyozta: sem jogos védelmi helyzet, sem erős felindultság nem mentette a vádlott tettét, maga is közepes mértékben ittas volt, és ez is kiváltó oka kellett legyen tettének. Mint mondta, a helybenhagyott ítélet a kiszabható tétel alsó határán lévő börtönbüntetéssel sújtotta a hegyeshalmi férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.