Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 26. 08:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Jó mosonmagyaróvári kezdés után, Siófok-henger a szezonnyitón

Jó mosonmagyaróvári kezdés után, Siófok-henger a szezonnyitón

A második fordulóban a Siófok gárdáját fogadta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, hiszen Varga Józsefék az első játéknapon nem léptek pályára, az Alba Fehérvár elleni mérkőzést későbbre halasztották.

Két és fél hónapos felkészülés előzte meg a bajnoki rajtot, így látszott a játékéhség az óvári lányokon, akik nagyszerű kapták el a találkozó elejét. Bouti és az egy év után ismét óvári szerelést öltő Kopecz Barbara góljaival 6-3-ra is vezetett az MKC, így a vendégek mestere, Horváth Roland gyorsan időt is kért. Ezután rendezte sorait a Siófok, és gyorsan egyenlített, sőt a vezetést is átvette. A Balaton parti csapatból kiemelkedett a tunéziai beállós Asma ElGhaoui és a magyar válogatott Triscsuk Krisztina.

Az első félidő végéig megnyugtató előnyre tett szert a vendéggárda, köszönhetően annak, hogy rengeteg könnyű gólt tudtak szerezni, ráadásul az MKC az emberelőnyökkel sem élt. Sokszor úgy tűnt, mintha ez megoldhatatlan problémát okoznak a hazaiaknak.

18-12-es siófoki vezetéssel fordultak a csapatok a második félidőre, ahol minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Triscsukék gyorsan tíz gólra növelték előnyüket, ráadásul a Mosonmagyaróvár ebben a periódusban sem elől, sem hátul nem állt a helyzet magaslatán.

Asma ElGhaoui tízszer, Triscsuk kilencszer zörgette meg az óvári kaput, a mérkőzés pedig hamar eldőlt. Szemerey ugyan több bravúrt is bemutatott a hazai kapuban, és Bízik valamint Kopecz is szép gólokat lőtt, de ez is kevés volt a pénteki mérkőzésen.

A Siófok bizonyította, hogy jobb és főleg tapasztaltabb csapat, mint az MKC, így megérdemelten vitte el a két pontot Mosonszolnokról.

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE – Siófok KC 23-33 (12-18)

Mosonszolnoki Sportcsarnok, 350 néző

Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

MKC: Szemerey, Stojak (kapusok) – Csala 2, Kopecz 5 (1), Bardi, Hajtai, Bouti 4 (2), Kiss 2, Bízik 4, Dombi 3, Katona 2, Janeska 1 (1), Gerháth. Edző: Varga József

Siófok KC: Pastrovics, Gercsó (kapusok) – Such 1, Nze-Minko 3, Ferenczy, ElGhaoui 10,Triscsuk 9 (2), Erdősi 5, Deáki, J. Agbaba 1, Németh, M. Agbaba, Bulleux 4. Edző: Horváth Roland

Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2

Varga József, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE vezetőedzője: „Gratulálok a Siófoknak. Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán elbizonytalanodott a csapat. Gyenge volt a helyzetkihasználásunk, az ellenfél pedig könyörtelenül megbüntette a hibáinkat. Lehet, hogy a debütálás miatt túlzott bizonyítási vágy volt a lányokban, ezért is nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk…”

Horváth Roland, a Siófok KC vezetőedzője: „Most sem kezdtük jól a mérkőzést, úgy látszik ez egyelőre általános probléma. Az időkérés után védekezést váltottunk, és ennek meglett az eredménye. Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, és 50 percen keresztül magas szinten kézilabdáztunk. Gratulálok a csapatnak, és remélem, hogy a szerdai Alba Fehérvár elleni találkozón is hasonló produkciót nyújtanak majd.”

Dombi Luca, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE csapatkapitánya: „Az első 20 percben jól játszottunk, aztán pedig szétesett a csapat. Taktikai és technikai hibákat is elkövettünk, így pedig lehetelne győzni. Most össze kell fognunk és biztatnunk egymást, hiszen nagyon hamar itt a következő mérkőzés, ahol már nem szabad ennyi hibát elkövetnünk.”

Asma ElGhaoui, a Siófok KC beállósa: „Egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, nem kezdtünk jól. Az időkérés rendet rakott a fejekben, és innentől kezdve nem volt megállás. Örülök, hogy győztünk, és annak is, hogy ilyen jól ment a játék, 10 gólt lőni mindig felemelő érzés. De a siker nem csak az én érdemem, ezt együtt csináltuk meg.”

Javítási lehetőség a jövő héten! Szerdán Vácra látogatnak a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek, szombaton pedig jön az újabb hazai mérkőzés, ahol az újonc Kisvárda lesz az ellenfél.

Hajrá csajok, hajrá MKC!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése