Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 29. 17:48, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Járőrözés a vizeken

Járőrözés a vizeken

Vízimentésre is alkalmas járőrhajót kapott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Mosonmagyaróvár Közrendvédelméért Közalapítványnak nyújtott anyagi támogatással hozzájárult ahhoz, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság használatába kerülhessen egy vízimentésre is alkalmas járőrhajó. A 60 lóerős Yamaha csónakmotorral felszerelt felújított hajó átadására és vízre bocsátására a mosoni szabadstrandon Dr. Árvay István polgármester, Fehérné Dr. Bodó Mariann jegyző, Nyitrai József, a közalapítvány elnöke, és Barna Árpád rendőr-alezredes jelenlétében szerdán került sor.

A kisgéphajót a Szigetközi Rendőrőrs vízi járőrei fogják használni, két fő hajóvezető személyzettel és három matrózzal. Horváth Attila rendőr alezredes, rendőrőrs-parancsnok szervezi a heti szolgálatbeosztást. Kiemelten a hétvégékre koncentrálnak, de a hét többi napján is előfordulnak a vizeken.

Elsődleges feladatuk a prevenció, a Dunán, Mosoni-Dunán és a Lajtán ellenőrzik a vízi közlekedési szabályok betartását. A szabálytalanul közlekedőket figyelmeztetik, helyszíni bírságot is kiszabhatnak, végső esetben szabálysértési bejelentést tesznek. A járművet az Itatónál fogják vízre bocsátani június elejétől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:17, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 07. 08:16, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 04. 14:55, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:43, péntek | Helyi

Virágosíts Mosonmagyaróvár!

Aki a virágot szereti, jelentkezzen!