Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 13. 12:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Ittasan vezetett, a gyerekei is megsérültek

Ittasan vezetett, a gyerekei is megsérültek

Vádemelést javasolnak a vezetői engedély nélkül, ittasan balesetet okozó férfi ellen a rendőrök.

Bácsbokodon a Honvéd utcában közlekedett 2020. november 5-én 21 óra 30 perc körül egy 41 éves férfi egy személyautóval. A sofőr a Gróf Széchenyi utcához érve a kereszteződésen lassítás és megállás nélkül hajtott át, majd a vízelvezető árokba sodródott. A helyszínen azonnal kiderült, hogy az autót vezető bajai lakosnak egyrészt nincs jogosítványa, másrészt a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az ittasság tényét később szakértő is igazolta – közölte a rendőrség.

A baleset bekövetkeztekor az autóban ült a gondatlan sofőr 18 és 14 éves fia, valamint az idősebb fiú 17 éves barátnője is. A biztonsági övet senki nem használta, így az autóvezető és kisebbik fia súlyos, a másik két utas pedig könnyű sérülést szenvedett.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a közlekedésrendészeti osztály munkatársai súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette miatt kihallgatták. Az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és ellene vádemelést javasolnak.

A férfit az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabálysértési eljárás keretében vonták felelősségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.