Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2020. Március 05. 15:34, csütörtök | PR

Isteni farsangi fánk recept

Isteni farsangi fánk recept

Itt a farsang, áll a bál! Készülnek a farsangi jelmezek és a farsangi fánkok is! Szeretnél egy hagyományos farsangi fánkot készíteni? Segítünk!

Ha nem szeretnél eltévedni a farsangi fánk receptek szövevényes világában, de szükséged van egy egyszerű, gyors, habkönnyű farsangi fánk receptre, akkor a legjobb helyen jársz.

Szervezz farsangi bulit és inkább a jelmezkészítéssel tölts több időt. Próbálj olyan praktikus jelmezt csinálni, amit, ha magadra veszel, akkor zavarbajönnek a vendégek, mert nem ismernek fel, amikor ajtót nyitsz. Biztosan sok „ismeretlen” vendég is áll majd az ajtó előtt, de azért engedd be őket!

Ha megvagy a jelmezzel, akkor jöhet a fánk és egy egyszerű recept! Nem kell hozzá semmi extra, de érdemes még beöltözés előtt elkészíteni, hogy ne a jelmezedet lisztezd össze.
Készíts gyorsan finomat!





Szalagos farsangi fánk
Hozzávalók:
500g liszt
3 dl langyos tej
2 tojássárgája
2 ek porcukor
50 g olvasztott vaj, vagy margarin
30 g élesztő
csipet só
étolaj
lekvár

1. 1 dl langyos tejbe tegyél egy kis cukrot és futtasd fel benne az élesztőt.
2. A kimért lisztbe tedd bele az olvasztott vajat, sót, porcukrot, tojássárgáját, felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.
3. Dagaszd a tésztát, ameddig szép, sima, könnyű tésztát kapsz. Ha ragadós a tészta, akkor adj hozzá még egy kevés lisztet.
4. Takard le egy konyharuhával és hagyd 45 percet kelni.
5. Ha megkelt, nyújtsd ujjnyi vastagra és szaggatóval szaggasd ki a fánkokat, a közepét nyomd be az ujjaddal, hogy elvékonyodjon a tészta, majd helyezd egy lisztezett felületre.
6. Hagyd őket újabb 20 percig kelni.
7. Forró olajban süsd.
8. A kész fánkokat tedd egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy az olaj lecsepeghessen róluk.
9. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral és kínálj hozzá sárgabarack lekvárt.

Farsangi fánk sütési tippek

Gyakori hiba fánk sütésnél, hogy túl forró az olaj és a fánkok hamar megsülnek kívül, de a közepük nyers marad.
- Figyelj oda, hogy az olaj csak közepesen forró legyen, hogy lassan süljenek meg és átsüljön a közepe is.
- Amikor az egyik oldalát sütöd, takard le egy fedővel, majd forgatás után hagyd fedő nélkül aranybarnára sülni.
Ha megvannak a fánkok és a jelmezek is készen állnak, akkor már csak egy kis farsangi dekoráció kell és jöhetnek a vendégek!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:50, szerda | PR

A legfontosabb konyhai edények egy kezdő háztartásban

Amikor valaki elköltözik otthonról és saját háztartása lesz, nem biztos, hogy rögtön tisztában van vele, milyen konyhai edények és eszközök kellenek. Segítünk, hogy mi az, ami biztosan jól fog jönni.

2020. Február 05. 18:46, szerda | PR

Az ókori Egyiptomtól napjainkig - a kesztyű története

Hideg, fagyos téli reggelek, mikor nehezünkre esik kilépni az ajtón. Ilyen körülmények között a megfelelő ruházat elengedhetetlen.