Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Március 01. 09:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ismerkedjünk meg a len és a pamut legnagyobb előnyeivel

Ismerkedjünk meg a len és a pamut legnagyobb előnyeivel

Ami a méteráruk piacát illeti, egyre szélesebb a választék, egyre többféle anyagból lehet minőségi kínálattal találkozni.

Ettől függetlenül a legnépszerűbb megoldások között klasszikusokat találunk, ilyen például a len és a pamut. Összefoglaltuk, mi ezeknek az előnye, amelyek miatt sokan döntenek a megvásárlásuk mellett.

Ezért szeretjük a lent

A népszerű len nemes anyag, teljesen természetes, azaz hiába évszázadok óta az életünk része, kicsit sem ment ki a divatból. Népszerű választás, tartós és ellenálló tulajdonságai vannak, jól ellenáll a külső behatásoknak, a nyúlásnak, a súrlódásnak. A vászon kifejezetten erős rostokból áll, így a mosásnál sem kell jobban vigyázni rá, magas hőfokon is tisztítható. Kiemelkedő előnye, hogy légáteresztő, így a nyár egyik kedvenc viselete, ha ruhaként alkalmazzák. Azáltal, hogy szabadon lélegzik, felhasználási lehetőségei a lehető legnagyobbak. Használható például ágyneműként, amelynek rengeteg jótékony hatása van: azáltal, hogy szellőzik, kiváló nedvszívó, hűvös tapintású, valamint természetes az anyag, jobb minőségű pihenést, gyorsabb testi regenerációt valósít meg. Szintén nem utolsó szempont, hogy a len antiallergén, azaz nem okoz allergiás reakciót, valamint antibakteriális is. Nem utolsósorban pedig a len a környezettudatos életmódhoz mindenben illeszkedik. Mivel organikus, teljes mértékben lebomlik, azaz használatával nem keletkezik veszélyes hulladék. A len a ruházati termékek mellett tökéletes a lakástextíliák megalkotására is.

Ezért szeretjük a pamutot

Ha a minőségi pamut, pamutvászon kerül szóba, azt többnyire azért kedvelik az emberek, mert utánozhatatlan a tapintása. Kopásálló, tartós anyag, gyorsan képes sok nedvességet felvenni, viszont nehezen adja ezt le. Azért szintén sokan szeretik, mert bőrbarát, természetes az érintése, viszont hozzá kell tenni, hogy gyűrődik is. A pamut a ruháink jelentős részében megtalálható bizonyos százalékban, de méteráruként ugyancsak sokoldalúan alkalmazható. Könnyen karbantartható és jó hőszigetelő, ezek növelik a felhasználásának halmazát. A ruhák mellett háztartási textíliáknál alkalmazzák, de a társasági események, rendezvények során használt tartozékokhoz is kiváló.

A fotó forrása:
JasminkaM / Shutterstock.com

Címkék: LEN, méteráru, pamut

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 03. 09:23, szombat | PR

Hajpakolások otthon és mi az a DHT hormon?

Az öregedési folyamatok nem csupán a bőrünket érintik, a hajunkon is lenyomatot hagynak. Ezért nem csak a bőrápolásunkban szükséges kialakítani egy napi rutint, hanem a hajápolásban is.

2021. Április 02. 15:23, péntek | PR

Jön a nyár, ellenőriztesd az autóklímát!

A klímatöltés fontosságával általában tisztában vagyunk, de azt nem tudja mindenki, hogy a klímatöltés mellett milyen feladatokkal jár az autó klímaberendezésének karbantartása. Megmutatjuk mire figyelj – egész évben!