Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 07. 10:57, kedd | Helyi
Forrás: Goodwill

Ismerd meg a Nolato-t!

Ismerd meg a Nolato-t!

Gyárlátogatással egybekötött nyílt napon ismertette meg dolgozóival és azok családtagjaival legfontosabb termelési folyamatait és különleges gyártási technológiáit a Nolato Magyarország Kft.

A közelmúltban megrendezett látogatás során 120 érdeklődő ismerkedhetett meg Mosonmagyaróvár második legnagyobb adófizető cégével. A nyíltnap lehetőséget nyújtott a szülők munkahelyének megismerése mellett az egyes szakmák felfedezésében, a pályaválasztásban, nyári diák munka választásban és lehetőséget teremtett a munkahelyi környezet megismeréséhez.

Sokéves tervezgetés után, a dolgozók nagy örömére, végre megrendezésre került a Nolato Nyílt Nap 2016 májusának utolsó szombatján. Az eseményen előzetes jelentkezés alapján a cég dolgozói és családtagjaik vehettek részt. A program lehetőséget teremtett arra, hogy a Nolato munkatársai szakavatott vezetés mellett ismerhessék meg a cég teljes tevékenységét, benne azokat a részlegeket is, melyekre eddigi munkájuk során még nem jutottak el, és egyben családtagjaiknak is megmutathassák, hogy hol és milyen munkát végeznek.
A délelőtt során az érdeklődők 15 fős csoportokban, félóránként indultak az 1 órás gyárlátogatásra, melynek során a gyárban zajló valamennyi gyártási munkafolyamatot, a gyártott termékeket és a technológiai felszereléseket is alaposan megismerhették.



A regisztrációs pultnál hasznos információkat és kötelező védőfelszereléseket tartalmazó csomag várta a vendégeket, akiket Németh József fröccsöntő mérnök vezetett be a fröccsöntés rejtelmeibe. A „gyorstalpaló” után Bart Nolden termelési vezérigazgató helyettes és a cég flowvezetői vezették körbe a látogatókat először az ipari higiéniai berendezéseket gyártó légkondicionált Ipari részleg 30 fröccsöntő gépe között, majd az 5000 paletta tárolására alkalmas teljesen automatizált raktár működését mutatták be. Innen a gyógyászatban használt termékeket gyártó speciális részlegekhez vezetett az út, ahol a látogatók megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelelő részlegekben, folyamatosan cserélt levegőjű, túlnyomással ellátott, átöltözés után zsilipkamrán keresztül megközelíthető tisztaszobákban zajlik a termelés. A látogató út megmutatta a karbantartó részleget, a szerszámműhelyt, a minőségbiztosítás szempontjából rendkívül fontos mérőszobát is.
A túra végén egy kis vendéglátás keretében ízelítőt kaphattak a látogatók a Nolato vendéglátásából is, majd az élmények mellé kis ajándékokkal gazdagodva térhettek haza.



A bemutató nap sikerének, a látogatók pozitív visszajelzésnek köszönhetően a cég a jövőben is tervezi hasonló nyílt napok megrendezését, hogy Mosonmagyaróvár város lakói többet tudhassanak meg a Nolato működéséről és értékeiről.
A látogatók közül többen szívesen megosztották velünk tapasztalataikat.

Ölbeiné Kövesi Anita:
- Egy nagyon rendezett, tiszta céget ismerhettem meg a látogatás során. A Nolato nagyon emberközpontú, a dolgozóira odafigyelő, emberséges cég. Én egy multinál dolgozom és ott más hozzáállást tapasztaltam. A Nolatonál nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogy az emberek jól érezzék magukat, jó légkörben dolgozzanak. Én is dolgoztam fröccsöntő cégnél, ezért nagyon érdekes volt látni, hogy az orvostechnikai eszközöket milyen precízen, és milyen magas minőségi ellenőrzés mellett gyártják a Nolatonál. Én ilyent még nem láttam. Mondtam is a férjemnek, hogy boldog lehet, hogy ilyen munkahelyen dolgozhat!

Szép Mónika:
- Nagyon szuper élmény volt. Jó volt látni a szép és rendezett környezetet: tisztaság mindenütt, az ebédlő kimondottan munkatárs barát, olyan, ahol én is szívesen leülnék ebédelni. Nagyon tetszett a forgószerszámmal működő tamponáló gép, a dolgozók aranyosak voltak, kedvesen fogadtak bennünket, nagyon kellemes élmény volt nekünk ez a látogatás. Édesapám dolgozik a Nolatonál, de eddig még nem láthattam, hogy hol és pontosan mit csinál. Jó szívvel ajánlom a Nolatot valamennyi ismerősömnek, sőt még én is szívesen jönnék ide dolgozni, ha lehetne. Ilyen normális céget ritkán látni - le a kalappal!

Tóthné Mátis Alexandra:
- A férjem már 10 éve a logisztikán dolgozik, de ez volt az első alkalom, hogy megnézhessem, milyen helyen tölti a napjait. Nagyon tetszett, amit láttam, mert egy igényes, tiszta, rendezett munkahellyel találkoztam. A Nolato-nál nagyon odafigyelnek arra, hogy a dolgozóknak olyan munkakörülményeket teremtsenek, ahol szívesen dolgoznak. Légkondicionált helyiségek, tisztaság, igényesség mindenhol, minden a dolgozók kényelmét szolgálja. A mikroszkóppal dolgozó munkatársaknak például rendszeres pihenési időt biztosítanak, hogy ne fáradjon el a szemük. Jó szívvel ajánlom másoknak is, mert nagyon jó volt a légkör, a dolgozók nem kapkodtak, hanem nyugodtak voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.