Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Október 09. 16:41, szerda | PR

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Amikor sok éves irodai-, vagy multis munkatapasztalat után az ember a saját egyéni vállalkozás, a free-lancing, vagy a home-office útjára lép, teljesen új világba csöppen, melyhez új munkakörülményekre lesz szüksége.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a home-office munkák, virágzik a free-lancing, a szabadúszók fénykorát éljük – nem véletlenül. A technikai fejlődésével új kapuk nyíltak ki, így már otthonról is egyre többféle munkakör könnyedén elvégezhető. A munkaadók is egyre nyitottabbak ezekre a megoldásokra, a munkavállalók pedig – ideális esetben – akár jobban ki tudják használni, és be tudják osztani idejüket, és a munkára fordított energiát, mint egy irodában ülve – természetesen azoknál a munkaköröknél, amelyeknél ez életképes opció.

A törékeny egyensúly: munka és magánélet

A szabadúszásnak és a home-officenak tagadhatatlanul sok előnye van. Az első és legfontosabb, hogy a szabadúszó itt magának osztja be az idejét. Dolgozhat reggel vagy éjszakába nyúlóan, nap közben pedig anélkül el tud intézni apróbb ügyeket, hogy emiatt külön köröket kellene futni a főnökénél. Megspórolja az utazásra fordított időt, energiát, és persze ez környezetkímélőbb megoldás is ezek miatt. Belefér összedobni egy gyors ebédet, vagy elszaladni a gyerekekért nap végén az oviba vagy az iskolába.
Gyakran azonban akkor sem könnyű megtartani a munka és a magánélet közti egyensúlyt, ha nem szabadúszók vagyunk, hanem multinál, vagy irodai környezetben dolgozunk. Szabadúszók és home-office-erek esetén ez a kérdéskör még nagyobb körültekintést igényel, hiszen ezen (is) áll vagy bukik minden.A kulcs: a dolgozósarok

A hatékony munka és az egyensúly kulcsa egy igen egyszerűnek tűnő, ám annál fontosabb tényező: különítsünk el egy munkaállomást otthonunkban! Legyen egy számítógépasztalunk vagy íróasztalunk, mely az otthoni irodánkként funkcionál, így sokkal könnyebb lesz elszeparálni a munkával és az otthoni teendőkkel töltött időt.
Az íróasztalunkat válasszuk ki gondosan - végül is ez lesz munkahelyünk az elkövetkezendő időszakban – egy klaviatúratartó vagy a kihúzható billentyűzettartó ma már nem számít luxusnak. Ha valóban hosszútávra szeretnénk berendezkedni, akkor válasszunk az ergonómikus megoldások közül.
Ne csak praktikussá, hanem otthonossá is tegyük a munkaállomást. Egy kedves kis növény vagy egy családi fénykép nem eltereli a figyelmet, hanem még inkább munkahelyi légkört teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:50, szerda | PR

A legfontosabb konyhai edények egy kezdő háztartásban

Amikor valaki elköltözik otthonról és saját háztartása lesz, nem biztos, hogy rögtön tisztában van vele, milyen konyhai edények és eszközök kellenek. Segítünk, hogy mi az, ami biztosan jól fog jönni.

2020. Február 05. 18:46, szerda | PR

Az ókori Egyiptomtól napjainkig - a kesztyű története

Hideg, fagyos téli reggelek, mikor nehezünkre esik kilépni az ajtón. Ilyen körülmények között a megfelelő ruházat elengedhetetlen.

2020. Január 22. 18:14, szerda | PR

Diszkrét autólicitek

Az online aukciók világa nem ismeretlen az online térben otthonosan mozgók számára. A gépjármű árverések azonban egyelőre kevésbé törtek utat a hétköznapi felhasználók felé.