Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2019. Október 09. 16:41, szerda | PR

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Amikor sok éves irodai-, vagy multis munkatapasztalat után az ember a saját egyéni vállalkozás, a free-lancing, vagy a home-office útjára lép, teljesen új világba csöppen, melyhez új munkakörülményekre lesz szüksége.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a home-office munkák, virágzik a free-lancing, a szabadúszók fénykorát éljük – nem véletlenül. A technikai fejlődésével új kapuk nyíltak ki, így már otthonról is egyre többféle munkakör könnyedén elvégezhető. A munkaadók is egyre nyitottabbak ezekre a megoldásokra, a munkavállalók pedig – ideális esetben – akár jobban ki tudják használni, és be tudják osztani idejüket, és a munkára fordított energiát, mint egy irodában ülve – természetesen azoknál a munkaköröknél, amelyeknél ez életképes opció.

A törékeny egyensúly: munka és magánélet

A szabadúszásnak és a home-officenak tagadhatatlanul sok előnye van. Az első és legfontosabb, hogy a szabadúszó itt magának osztja be az idejét. Dolgozhat reggel vagy éjszakába nyúlóan, nap közben pedig anélkül el tud intézni apróbb ügyeket, hogy emiatt külön köröket kellene futni a főnökénél. Megspórolja az utazásra fordított időt, energiát, és persze ez környezetkímélőbb megoldás is ezek miatt. Belefér összedobni egy gyors ebédet, vagy elszaladni a gyerekekért nap végén az oviba vagy az iskolába.
Gyakran azonban akkor sem könnyű megtartani a munka és a magánélet közti egyensúlyt, ha nem szabadúszók vagyunk, hanem multinál, vagy irodai környezetben dolgozunk. Szabadúszók és home-office-erek esetén ez a kérdéskör még nagyobb körültekintést igényel, hiszen ezen (is) áll vagy bukik minden.A kulcs: a dolgozósarok

A hatékony munka és az egyensúly kulcsa egy igen egyszerűnek tűnő, ám annál fontosabb tényező: különítsünk el egy munkaállomást otthonunkban! Legyen egy számítógépasztalunk vagy íróasztalunk, mely az otthoni irodánkként funkcionál, így sokkal könnyebb lesz elszeparálni a munkával és az otthoni teendőkkel töltött időt.
Az íróasztalunkat válasszuk ki gondosan - végül is ez lesz munkahelyünk az elkövetkezendő időszakban – egy klaviatúratartó vagy a kihúzható billentyűzettartó ma már nem számít luxusnak. Ha valóban hosszútávra szeretnénk berendezkedni, akkor válasszunk az ergonómikus megoldások közül.
Ne csak praktikussá, hanem otthonossá is tegyük a munkaállomást. Egy kedves kis növény vagy egy családi fénykép nem eltereli a figyelmet, hanem még inkább munkahelyi légkört teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?