Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 29. 13:42, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Irány a Szigetköz!

Irány a Szigetköz!

Öko-mobil flotta bemutatására került sor szerdán a mosoni szabadstrandon, a közelmúltban itt elkészült sólya mellett.

A flotta két egyedileg kialakított, hajók és kerékpárok szállítására alkalmas trélerből, 64 kerékpárból, 8 négyszemélyes túrakenuból, 16 kétszemélyes kajakból áll. Az eszközök közbeszerzési eljárás lefolytatásával az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló „Danube Bike&Boat / A Kis- és Mosoni-Duna felfedezése kerékpárral és hajóval“ című projekt keretein belül kerültek beszerzésre 19,3 millió Ft értékben. Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke mutatta be az eszközöket, melyek fele Mosonmagyaróvár és környékére, fele pedig Dunakiliti és Vének környékére érkező turistákat segíti kerékpáros és vízi túracélpontjaik megközelítésében.

A projekten belül egy, a szigetközi Duna-ágat megismertető vízitúra-útvonalakat, úticélokat, szállás- és vendéglátóhelyeket összesítő magyar-szlovák-angol nyelvű kiadvány és hajózási térkép is készült, melynek segítségével könnyen választhatnak a vízitúrára érkezők a különböző nehézségi szintű lehetőségek közül.

A flotta segítségével a Bike and Boat projektben megvalósított, 19 szigetközi települést érintő, az egész Szigetközt átszelő vízi turisztikai infrastrukturális beruházási helyszíneket — melyek kajak-kenu kiemelőkből, úszóművekből és sólyákból állnak — a turisták könnyedén megközelíthetik. A projekt elemeinek segítségével nyújtott szolgáltatásokkal a térség az ország meghatározó ökoturisztikai turisztikai célpontjává és turisztikai attrakciójává válhat. Az öko-mobil flottával szervezett túrákat családokon, iskolákon kívül baráti társaságoknak, csapatépítőknek is ajánlják.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:17, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 07. 08:16, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 04. 14:55, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:43, péntek | Helyi

Virágosíts Mosonmagyaróvár!

Aki a virágot szereti, jelentkezzen!