Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 04. 22:16, szerda | Helyi
Forrás: saját

Interjú az Angyalokkal!

Interjú az Angyalokkal!

Kik ők? Miért teszik azt, amit tesznek? Miben segíthetünk nekik? - ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk választ beszélgetésünk során.

Angyalok a Karácsonyért Mosonmagyaróváron - Ilyen jellegű, és ilyen szervezettségű kezdeményezés még nem volt a városban. Honnan jött a gondolat, hogy most mégis megvalósítsátok?
Október hónapban ruha- és játékgyűjtést szerveztünk a Majoroki óvodás gyerekekkel és szüleikkel, melyeket a novemberi Bababörzén árusítottunk, és a befolyt összeggel kis betegünk, Rémay-Grafl Fanni gyógyulását próbáltuk segíteni.
Rengeteg szép holmi maradt meg, ezért úgy döntöttünk úgy, hogy a jótékony célra szánt holmikat újabb jótékony célra fordítjuk.
Nagyon jó ötletnek tartottuk az országos Cipősdoboz akciót és sajnáltuk, hogy a mi városunkban nincs lehetőség csatlakozni. Azt gondoljuk, ez nagyon jó alkalom lehet arra, hogy a családok a gyerekekkel együtt beszéljenek arról, hogy vannak helyzetek, amikor segítenünk kell egymáson, és tanuljunk meg adni és örömöt okozni másoknak.
Megszületett hát az ötlet, „Szerezzünk örömöt a mosonmagyaróvári gyerekeknek! Rendezzük meg a mi városunk gyermekeinek a városi Mikulasgyárat!” Megkerestük az ötlettel a Rotary Clubot, akik azonnal igent mondtak a felkérésre, majd a Városüzemeltetést, akik szintén örömmel álltak mellénk. Elindult a szervezés, támogatók felkeresése. Szinte kivétel nélkül mindenki azonnal mellénk állt, rengeteg pozitív visszacsatolás, bátorítás, támogatás érkezett felénk, és bár még hivatalosan nem indult el a gyűjtés, az már most látszik, hogy hiánypótló volt a kezdeményezés, rengetegen örülnek, hogy csatlakozhatnak.
Szeretnénk hagyományt teremteni, és bízunk benne, hogy jövőre is megrendezhetjük majd a Cipősdoboz akciót!


Mit kell tudni Rólatok?
Kisgyerekes anyukák vagyunk. Talán ez az a közös pont, ami miatt egyformán szívügyünknek tekintjük a gyerekekkel kapcsolatos problémák, nehézségek enyhítését. Mindhárman egyformán lelkesek és idealisták vagyunk, emiatt nagyon könnyen együtt tudunk dolgozni, szinte fél szavakból is megértjük egymást.

Az Angyalok név szerint: Rózsás-Preiner Diána, Harsányi Viktória, Finta Edina - a szerk.


Hol gyűjtitek pontosan az ajándékokat?
A Városüzemeltető Kft.-től kaptunk egy faházat a Magyar utcán, a Rotary-s hordó mellett lesz a mi kis „Angyalkuckónk”. Kint lesz a plakátunk, a logónk, remélhetőleg mindenki meg fog minket találni!
Segítőinkkel együtt minden nap ketten-hárman várjuk az érkező dobozokat, a Lions Klub ífjúsági csapata, a LEO-k közül pedig minden nap ketten fognak segíteni nekünk a csomagolásban.

Milyen egy ideális „cipősdoboz” tartalma? Mit tegyen a csomagba az, aki csatlakozik a kezdeményezéshez?
A legfontosabb talán, hogy olyan dolgokat tegyünk a dobozokba, amiknek a mi gyerekeink is örülnének a karácsonyfa alatt. Szeretnénk, ha szép állapotú, használható, örömöt okozó játékok, könyvek, ruhák kerülnének bele, de bármi kerülhet a ciposdobozba, ami egy 0-14 éves gyermek számára kincs lehet. Kisautó, baba, könyv, labda, fajátékok. A lényeg, hogy hibátlan, működőképes játék legyen, hiszen az adomány nem hasztalan dolog, hanem egy tárgy, amiről lemondtunk mások javára.
Fontos az is, hogy jelezve legyen a dobozon, hogy hány éves gyereknek szánta az illető. Ez nagy segítség lesz nekünk abban, hogy igazán személyre szabott lehessen az ajándékozás.


Technikai okok miatt olyan könnyítést tettünk, hogy ha valakinek problémát okoz a doboz beszerzése, elfogadunk ajándékot táskában is, de ilyenkor is azt kérjük, hogy ne ömlesztve érkezzenek az ajándékok, hanem életkor szerint csoportosítva kisebb táskákban.
Ha valaki veszi a fáradtságot és be is dobozolja, csomagolja nekünk, azért külön nagyon hálásak vagyunk!


Kik fogják kapni ezeket? Hogyan fogjátok szétosztani?
A szétosztásban a Családsegítő Központ nyújt segítséget. Ők állnak napi kapcsolatban a családokkal, ők tudják a problémákat, nehézségeket, ők lesznek a mi összekötőink.
Egy félnapos program keretében fogjuk az ajándékokat a családoknak átadni Fehér Ló Közösségi Házban, a Flesch Károly Kulturális Központ támogatásával.
Az ajándékok olyan hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek, családoknak kerülnek a karácsonyfájuk alá, akiknek sokszor a napi betevőre való előteremtése is gondot okoz. Mosonmagyaróvári es a környező falvak, községek egyaránt részesülnek a csomagokból.

Meddig lehet leadni őket?
December 16.-áig várjuk az ajándék cipősdobozokat.

Ha további információra van szükséged, az Angyalok Facebook oldalán mindent megtalálsz! - a szerk. :)

Szerkesztő: Nemes Claudia

InfoMosonmagyaróvár Szerkesztőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.