Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 04. 16:46, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Inkubátorház épült vállalkozásoknak Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

Inkubátorház épült vállalkozásoknak Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

2011. november 4-én 13 órakor adták át a MoWinParkban épült MOVINNOV Inkubátorházat, melyhez 123 millió forint uniós támogatást kapott a Movinnov Kft.

A beruházással alapvető cél volt a városi és a kistérségi vállalkozások versenyképességének növelése, a foglalkoztatási helyzet javítása, és a vállalkozói inkubáció infrastrukturális és szolgáltatási feltételeinek megteremtése.

Az új épületet Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár Város polgármestere, Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város gazdaságért felelős alpolgármestere, Fördös Tibor a kivitelező Óvár Kft képviseletében és Bella Sándor a Movinnov Kft ügyvezető igazgatója adták át. Az ünnepélyes szalag átvágás előtt az új ingatlant ökumenikus áldásban részesítette Csáfordy Julianna református lelkipásztor, Kiss Miklós evangélikus esperes és Kapui Jenő mosoni plébános.

A 850 négyzetméter alapterületű négy csarnokrészt, hat irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket tartalmazó létesítmény tíz-tizenkét vállalkozás számára ad helyet. Ezen felül maga a beruházás kb. harminc új munkahelyet teremt, fele-fele arányban fizikai és adminisztratív munkakörökben. Az új épületben olyan mikro-, kis-, vagy középvállalkozások bérelhetnek csarnokot, irodát, amelyek most indítják, vagy három éven belül kezdték meg tevékenységüket. Nagy siker, hogy már az építkezés idején a négy csarnokrészből háromra előzetes igény merült fel, és a hat irodából kettőre. A továbbiakra még várják a jelentkezőket.

Az irodák teljesen berendezettek, a vállalkozás működéséhez szükséges eszközökkel felszereltek. A létesítmény emellett számos egyéb, a cégek működéséhez szükséges szolgáltatásokat biztosít. Így például a dolgozók számára öltözőket, vizesblokkokat, étkezőt, de gondoskodnak a takarításról, a vagyonvédelemről is, valamint igény esetén jogi, üzletviteli, pénzügyi, közbeszerzési, marketing, mérnöki, pályázatírói, vagy oktatási szolgáltatásokat is szerveznek. A létesítményt igénybe vevő vállalkozások kezdetben kedvezményesen bérelhetnek helyiségeket. Ezután a díj fokozatosan közelíti a piaci szintet. A néhány év alatt így megerősödött cégek az inkubátorházat elhagyva önálló telephelyet alapíthatnak. Távlati cél, hogy ezek a vállalkozások letelepedésükben preferálják a MoWinParkot, Mosonmagyaróvárt és a kistérséget. Növelve ezzel a helyi adóbevételeket.

A projektben együttműködő partnerei a Movinnov Kft-nek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (GYMSMKIK), az Innonet Innovációs és Technológiai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.(Innonet) és a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA).

Az inkubátorház, fejlődési lehetőséget biztosít az olyan új, vagy növekedésben lévő vállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek saját irodával, műhellyel, irodatechnikai berendezésekkel vagy/és még nem eléggé jártasak a vállalkozás üzletvitelében. Számukra a kedvezményes infrastruktúrával és szolgáltatásokkal lehetővé tesszük, hogy a vállalkozó jelentős beruházás nélkül végezhesse tevékenységét. Célunk védeni az induló vállalkozásokat azzal, hogy mesterségesen kedvezőbb környezetet teremtünk számukra a valódi piaci viszonyoknál, ezáltal csökkentjük a kudarcba fulladt vállalkozások arányát, mivel segítjük túlélni a kritikus kezdeti időszakot

A pályázat teljes költségvetése 176 millió Ft, ebből a beruházás és az eszközbeszerzés közel 160 millió és a támogatási arány 70 %.

További információ a www.movinnov.hu honlapon találhatók!
Sajtókapcsolat:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.