Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. December 01. 08:00, vasárnap | PR

Ingyenes bankszámlanyitás? Lehetséges!

Ingyenes bankszámlanyitás? Lehetséges!

Ha össze kéne állítani a világ legbosszantóbb dolgait, akkor a bankszámlanyitáshoz és a pénzkezeléshez kapcsolódó költségek biztosan ott szerepelnének a listán.

A tranzakciók folytatása miatt felszámolt plusz forintok ugyan nem jelentenek egy nagy tételt, de kétéves lebontásban, már a saját lelki nyugalmunk érdekében jobb nem kiszámolni az egyéb kezelési költségekkel járó összeget.
A boldog tudatlanság helyett azonban most tényleg lehetőséged nyílik a pénztárcakímélő banki átutalásokra, pénzfelvételre stb. Az ingyenes szó már csak akkor szebb, hogyha a szókapcsolat végén a bankszámlanyitás szerepel – és erre most két évig valóban lehetőséged van.

A bankszámlanyitásról általánosságban

A bankszámlanyitáshoz kapcsolódó feltételeket és az egyéb kezelési költségek összegét a bankok mind a saját szabályzatuk szerint határozzák meg. Ahhoz tehát, hogy pontos képet kapj a magyarországi pénzintézetek bankszámlanyitási szokásairól, külön-külön kell végigböngészned az intézmények üzletpolitikáját.
Amíg egyes bankoknál a kártyahasználat számít ingyenesnek – természetesen bizonyos feltételek mentén –, addig a többinél az alapdíjnak vagy a tranzakciónak nincs költsége. Bárhogyan is kalkulálsz, a bankszámla használati funkciói között valamelyik mindig plusz kiadást jelent majd – vagy mégsem?

CIB ECO forintszámla, avagy a két évig tartó költségmentesség

Egy átlagosnak tekinthető lakossági bankszámlahasználat költségei két év távlatában 26.000 és 250.000 Forint közé eshetnek, attól függően, hogy milyen számlanyitási csomaggal rendelkezünk. Ezt az összeget a CIB Bank legújabb bankszámlanyitási alternatívája most egészen nullára redukálja. Az ECO forintszámla esetében valóban minden ingyenes. A bankszámlanyitást követő első és második évben nincs:
● alapdíj,
● havi kártyahasználati díj (például a készpénzfelvétel),
● havi tranzakciós díj (például az átutalási díjak),
● havi SMS és netbank díj,
● éves bankkártyadíj.

Hogyan lehetséges?

A sok nulla láttán és a rengeteg ingyen szó hallatán először mindenkiben ugyanaz a kérdés motoszkál: „Vajon hol van a kiskapu?”Ebben az esetben azonban valóban nem kell tartani semmilyen hátulütőtől, ugyanis az ingyenes bankszámlanyitás is feltételekhez kötött. Ezek a kritériumok viszont még nem nevezhetőek buktatónak, ugyanis az átlagember számára is egyszerűen teljesíthetőek. Az ingyenességhez csupán három feltételnek kell teljesülnie:
1) A CIB ECO forintszámlára havonta minimum 100.000 Forintnak érkeznie kell.
2) A leendő ügyfél 2019. január 1-jén nem rendelkezik egyéb CIB folyószámlával (kivétel: CIB Malacpersely Számla).
3) Az ingyenes számla igénylése egy hitelkalkulátor oldal felületén keresztül történik.

Milyen szolgáltatásokat érhetek el az ingyenes bankszámlával?

Az említett forintszámla ugyanazokkal a szolgáltatásokkal működik, mint bármelyik másik bankszámla, az egyetlen különbség, hogy az SMS-ben kapott értesítéseket egy mobilos applikáció helyettesíti. Ez az alkalmazás gyakorlatilag egy az egyben végigköveti a számlán történő pénzmozgásokat, tehát csak annyit kell megtanulni, hogy az okostelefonon egy másik ikonra kattintva kapjuk meg a bankszámla részleteit. Az ingyenes bankszámla szolgáltatásai között szerepelnek a(z):
● bankközi és bankon belüli átutalások,
● állandó átutalások,
● állandó átvezetési megbízások (kizárólag bankon belül),
● és a havi első vagy első kettő készpénzfelvétel CIB automatából.

Hogyan nyithatok ingyenes bankszámlát?

Az ingyenes bankszámla különlegessége, hogy bankfiókban nem elérhető, kizárólag a hitelkalkulátor oldalon keresztül igényelhető.
1. Első lépésként meg kell adnod az adataidat.
2. Ha ez megtörtént, akkor az oldal munkatársai felveszik veled a kapcsolatot, és az adategyeztetés után elindítják a bankszámlanyitási folyamatot.
3. Ezt követően már csak a szerződés aláírása van hátra, amely soron kívül, egyeztetett időpontban történik.

Használj bankszámla-kalkulátort!

Az emberekre jellemző tulajdonság, hogy nem szívesen szakadnak ki az általuk megszokottból, ezért az ingyenes ajánlat sem mindig elég a váltáshoz. Ettől függetlenül érdemes nyomon követni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hiszen hiába a jól ismert rendszer, ha ezzel értékes forintok vesznek kárba. A bankszámla-kalkulátorok segítségével már lehetőséged van megismerni a személyre szabott legideálisabb lehetőséget – nem veszíthetsz, itt az idő, hogy kipróbáld!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?