Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2019. December 01. 08:00, vasárnap | PR

Ingyenes bankszámlanyitás? Lehetséges!

Ingyenes bankszámlanyitás? Lehetséges!

Ha össze kéne állítani a világ legbosszantóbb dolgait, akkor a bankszámlanyitáshoz és a pénzkezeléshez kapcsolódó költségek biztosan ott szerepelnének a listán.

A tranzakciók folytatása miatt felszámolt plusz forintok ugyan nem jelentenek egy nagy tételt, de kétéves lebontásban, már a saját lelki nyugalmunk érdekében jobb nem kiszámolni az egyéb kezelési költségekkel járó összeget.
A boldog tudatlanság helyett azonban most tényleg lehetőséged nyílik a pénztárcakímélő banki átutalásokra, pénzfelvételre stb. Az ingyenes szó már csak akkor szebb, hogyha a szókapcsolat végén a bankszámlanyitás szerepel – és erre most két évig valóban lehetőséged van.

A bankszámlanyitásról általánosságban

A bankszámlanyitáshoz kapcsolódó feltételeket és az egyéb kezelési költségek összegét a bankok mind a saját szabályzatuk szerint határozzák meg. Ahhoz tehát, hogy pontos képet kapj a magyarországi pénzintézetek bankszámlanyitási szokásairól, külön-külön kell végigböngészned az intézmények üzletpolitikáját.
Amíg egyes bankoknál a kártyahasználat számít ingyenesnek – természetesen bizonyos feltételek mentén –, addig a többinél az alapdíjnak vagy a tranzakciónak nincs költsége. Bárhogyan is kalkulálsz, a bankszámla használati funkciói között valamelyik mindig plusz kiadást jelent majd – vagy mégsem?

CIB ECO forintszámla, avagy a két évig tartó költségmentesség

Egy átlagosnak tekinthető lakossági bankszámlahasználat költségei két év távlatában 26.000 és 250.000 Forint közé eshetnek, attól függően, hogy milyen számlanyitási csomaggal rendelkezünk. Ezt az összeget a CIB Bank legújabb bankszámlanyitási alternatívája most egészen nullára redukálja. Az ECO forintszámla esetében valóban minden ingyenes. A bankszámlanyitást követő első és második évben nincs:
● alapdíj,
● havi kártyahasználati díj (például a készpénzfelvétel),
● havi tranzakciós díj (például az átutalási díjak),
● havi SMS és netbank díj,
● éves bankkártyadíj.

Hogyan lehetséges?

A sok nulla láttán és a rengeteg ingyen szó hallatán először mindenkiben ugyanaz a kérdés motoszkál: „Vajon hol van a kiskapu?”Ebben az esetben azonban valóban nem kell tartani semmilyen hátulütőtől, ugyanis az ingyenes bankszámlanyitás is feltételekhez kötött. Ezek a kritériumok viszont még nem nevezhetőek buktatónak, ugyanis az átlagember számára is egyszerűen teljesíthetőek. Az ingyenességhez csupán három feltételnek kell teljesülnie:
1) A CIB ECO forintszámlára havonta minimum 100.000 Forintnak érkeznie kell.
2) A leendő ügyfél 2019. január 1-jén nem rendelkezik egyéb CIB folyószámlával (kivétel: CIB Malacpersely Számla).
3) Az ingyenes számla igénylése egy hitelkalkulátor oldal felületén keresztül történik.

Milyen szolgáltatásokat érhetek el az ingyenes bankszámlával?

Az említett forintszámla ugyanazokkal a szolgáltatásokkal működik, mint bármelyik másik bankszámla, az egyetlen különbség, hogy az SMS-ben kapott értesítéseket egy mobilos applikáció helyettesíti. Ez az alkalmazás gyakorlatilag egy az egyben végigköveti a számlán történő pénzmozgásokat, tehát csak annyit kell megtanulni, hogy az okostelefonon egy másik ikonra kattintva kapjuk meg a bankszámla részleteit. Az ingyenes bankszámla szolgáltatásai között szerepelnek a(z):
● bankközi és bankon belüli átutalások,
● állandó átutalások,
● állandó átvezetési megbízások (kizárólag bankon belül),
● és a havi első vagy első kettő készpénzfelvétel CIB automatából.

Hogyan nyithatok ingyenes bankszámlát?

Az ingyenes bankszámla különlegessége, hogy bankfiókban nem elérhető, kizárólag a hitelkalkulátor oldalon keresztül igényelhető.
1. Első lépésként meg kell adnod az adataidat.
2. Ha ez megtörtént, akkor az oldal munkatársai felveszik veled a kapcsolatot, és az adategyeztetés után elindítják a bankszámlanyitási folyamatot.
3. Ezt követően már csak a szerződés aláírása van hátra, amely soron kívül, egyeztetett időpontban történik.

Használj bankszámla-kalkulátort!

Az emberekre jellemző tulajdonság, hogy nem szívesen szakadnak ki az általuk megszokottból, ezért az ingyenes ajánlat sem mindig elég a váltáshoz. Ettől függetlenül érdemes nyomon követni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hiszen hiába a jól ismert rendszer, ha ezzel értékes forintok vesznek kárba. A bankszámla-kalkulátorok segítségével már lehetőséged van megismerni a személyre szabott legideálisabb lehetőséget – nem veszíthetsz, itt az idő, hogy kipróbáld!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 08. 17:57, péntek | PR

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

A biztosítások óriási segítséget jelentenek, amikor válsághelyzet, gond van az életünkben.Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, de vannak olyan tényezők, amelyek gyakran nem kevesek figyelmét elkerülik a szolgáltatás kapcsán

2020. Május 08. 17:48, péntek | PR

Mi az a dugódíj? Mit lehet tudni róla?

A dugódíjról sokat lehet, lehetett hallani a hírekben, de hogy pontosan mit jelent, azt nem biztos, hogy mindenki meg tudja mondani. Az is kérdés, hogy bevezetik-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.