Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 18. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Tudta, hogy a konyhája akár beteggé is teheti? Ha nem megfelelően tartja a területet tisztán főzéskor, étkezések között, a konyhai bútorok számtalan baktériumnak adhatnak táptalajt - figyelmeztet a Fox News cikke.

Az alábbi tippekkel tisztán tarthatja konyháját, s így az ételekbe sem kerülnek potenciálisan káros baktériumok:

- ha koszosnak látja a konyhaszivacsot, fertőtlenítse azt használat előtt, vagy cserélje le újra! A különböző feladatokra használjon külön szivacsot, ezzel elkerülheti a keresztfertőzést!

- a vágódeszka is egy potenciális baktériumforrás, mivel különböző élelmiszerek felvágásához, aprításához használja. Minden típusú hústermékhez, zöldséghez, stb. használjon tiszta vágólapot.

- nyers hús vágását követően azonnal mossa el a vágódeszkát, mert a rajta maradó baktérium szalmonella fertőzést okozhat

- a felszolgált étel maradékát két órán belül tegye hűtőszekrénybe

- ha újramelegíti a maradékot másnap, azt jó magas hőmérsékleten tegye, hogy elpusztuljanak a baktériumok

- a három napon túl megmaradt ételt dobja ki

- a lefagyasztott ételt ne próbálja meg felolvasztani forró víz alatt, ehelyett tervezzen előre: vegye ki már előző nap a fagyasztóból a másnap elkészíteni kívánt ételt, tegye a hűtőbe, ahol kényelmesen kiolvad. Ezzel elkerülheti a baktériumok megsokszorozódását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.