Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. November 22. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: WMN; Nemes Claudia

Így adományozz, ha tényleg segíteni akarsz - üzenet egy gyerekotthonból

Így adományozz, ha tényleg segíteni akarsz - üzenet egy gyerekotthonból

A cikk éppen egy évvel ezelőtt jelent meg (forrás lent), de a tartalma ma is ugyanúgy aktuális. És nem mehetünk el szó nélkül mellette!

Zebegényi Péter írását közöljük, aki több, mint 16 éven át dolgozott nevelőként gyermekotthonokban. Tapasztalatai, meglátásai őszinte képet adnak arról, hogyan élik meg az itt élő gyermekek az "áldott" karácsonyt.

A teljes cikk elérhető itt (link).

Vajon hányan gondolnak bele abba, hogy az elajándékozott kis játékok, ruhák, csomagok milyen élményt okoznak majd azoknak, akik kibontják őket?

"Nyilván nem kell részletezni, hogy a szociális szférába tartozó gyermekotthonoknak mennyire van szükségük a segítő kezekre, jelentsenek azok bármit is. És minden segítség fontos, adományozottnak, adományozónak egyaránt.

DE. És ez egy nagybetűs de ...

Talán innen már nem is kellene folytatni, hiszen minden érthető és egyértelmű! Talán.

De azért folytatom. Mert akinek nem inge, úgysem veszi magára, akiknek pedig az, ők öltözzenek fel!

"Adományozásban a karácsony a dömping. Az emberek szíve kinyílik. Decemberben szinte naponta áll meg egy autó, lehet menni, kipakolni a dobozokat. ...

Adomány, megnézzük? – kérdezik a gyerekek, az újabbak lelkesen, a régebbiek távolról, az ágyról fekve szemlélik, ahogy előveszem a négy távirányítós autót, persze elem nélkül. Sosincs elem...

A ruhaadományok. Hát, ez tényleg rázós. Szerencsére nem ez az általános, és nagyon nagy segítség a ruhaadomány, de amikor valaki bikini alsót küld felső nélkül ... karácsonyra.

Hogy vagy a plüssállatokkal? A gyerekednek mit jelent, és mennyi van belőlük? Mennyi az igazán fontos, amivel együtt is alszik? Ezek a gyerekek ugyanolyanok, mint a te gyereked. Van nekik is egy-egy fontos, amelyikkel alszanak.

Nem kell plüssállat. Elhiszem, hogy megnőtt Viki, és már zavarják a plüssök, nem tud tőlük fészbukozni, valamit kell csinálni velük. De, bevallom, nekünk sincs rá szükségünk.

Ahogy a gyorséttermi menük mellé járó játékok sem kellenek.

És akkor még az egy éve lejárt édességről, gyógyszerről nem is beszéltem."

Csodálatos dolog, amikor felhív egy ismerősöm, hogy kell-e egy hűtő? És igen, pont kell, mert elromlott a csoportban. És akkor ő elhozza. Ez annyira bizsergetően jó érzés!

Legjobban azt szeretem, amikor a közeli iskolából karácsony környékén eljön egy osztály, és hoznak sütit. És mi is készülünk, itt vannak két órát, játszanak, hamar feloldódnak, és betölti a ricsaj az alsó szintet.

Mindenki vidám, a búcsúzásnál el is felejtik, hogy hoztak játékokat, könyveket. Adományba? Dehogy. Ajándékba."

forrás:https://wmn.hu/ugy/45761-igy-adomanyozz-ha-tenyleg-segiteni-akarsz-uzenet-egy-gyerekotthonbol

Kedves Mosonmagyaróvár és környéki lakosok!

Itt van advent ideje. A városban is rengeteg felhívás olvasható adományozással, különböző segítségnyújtó akciókkal kapcsolatban. Lehetőség szerint mindegyiket igyekszünk mi is megjelentetni és minél több emberhez eljuttatni közösségi oldalunkon keresztül is.

Bízunk benne, hogy jelen felhívásunkkal egy kicsit talán az ő munkájukat is tudjuk támogatni.

A cikkel kapcsolatban pedig csak egy gondolat:

Mi lenne, ha idén adományok helyett ajándékot küldenénk a jótékonysági szervezeteknek?

Mi lenne, ha idén csak csodák történnének? Mi lenne, ha minden kisgyermek arcán valódi mosoly tündökölne?

Tehetünk érte!

Legyen így!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.