Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 14. 16:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa északkeleti harmadán téli az idő. Borult az ég, havazik, és a legmelegebb órákban sem emelkedik -5, helyenként -15 fok fölé a hőmérséklet. A kontinens legnagyobb részén azonban nem ez az időjárás a jellemző. Továbbra is szokatlanul enyhe az idő szinte Európa-szerte; a hőmérséklet csúcsértéke Nyugat-, Közép- és Dél-Európában többnyire 7 és 14 fok között változik, de a mediterrán térségben 15, 20 fokot is mérnek. A felsorolt területeken egy, az Atlanti-óceán felől benyúló, nagy kiterjedésű, többközéppontú ciklonrendszer alakítja az időjárást. Hatására viszonylag sok a felhő, nyugaton több helyen esik az eső.
Szerda estig a Kárpát-medence felett is átvonul egy nedves léghullám, átmenetileg egy-két fokkal mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Nyugat felől mindenütt megvastagszik, megnövekszik a felhőzet, éjszaka főként a Dunántúlon várható többfelé eső. Szerdán eleinte borult lesz az ég, majd délután nyugaton már felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé, délután főként keleten várható eső, majd estére ott is megszűnik a csapadék. Szerdán a szél egyre nagyobb területen az északnyugatira fordul, megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, északkeleten számíthatunk néhol gyenge fagyra.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 9 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.