Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 23. 17:33, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa középső területei felett észak-déli tengellyel nagy kiterjedésű magasnyomás húzódik. Az anticiklon nyugati és keleti peremén sok a felhő, és az északi részeken továbbra is hideg van; nagy területen nem emelkedik -5, helyenként -10 fok fölé a hőmérséklet. Ugyanakkor a kontinens nyugati partjainál, illetve a Fekete-tenger felett egy-egy ciklon örvénylik. A keleti ciklon Ukrajnában sokfelé okoz havazást, és erős északkeleti, keleti szél is fúj. A nyugati ciklon viszont enyhe levegőt szállít Nyugat-, Délnyugat-Európa fölé, amelynek hatására a Pireneusi-félszigeten és Dél-Franciaországban 17 és 22 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.
Vasárnap estig a Kárpát-medence az említett magasnyomás peremén helyezkedik el, továbbra is hideg, és egyre nedvesebb levegő lesz felettünk.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
----------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, vasárnap már csak északkeleten lehet kevés napsütés. Kezdetben néhol fordulhat elő hószállingózás, estétől főként nyugaton és délen már több helyen várható havazás. Az élénk északkeleti, keleti szél időnként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten a gyengén szeles, havas területeken -11, -12 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +5 fok között valószínű, délnyugaton lesz a hidegebb.

Címkék: Időjárás-fagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk