Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 08. 18:24, hétfő | PR

Hogyan készülnek az egyedi pólók?

Hogyan készülnek az egyedi pólók?

A póló könnyű hétköznapi viselet. Sokan az egyszínűt szeretik, mások az egyéniségükhöz illő mintát választják. Napjainkban egyre divatosabb, hogy saját pólót tervezzünk, melyet fényképpel, vicces szövegekkel látunk el.

Régen főleg az egyszínű pólók voltak divatban, illetve a merészek kedvenc zenekarukkal, vagy focicsapatukkal díszített darabokat hordtak. Napjainkban egyre trendibb a saját pólók viselése, melyre kedvenc képünk, egy-egy ránk jellemző mondat vagy vicces idézet található. Ahhoz, hogy ezeket a minták a pólóinkra kerülhessenek, különféle eljárások léteznek, mint a szitanyomás, matricázás vagy a digitális textilnyomás.

Matricák a pólóra

A matricázás az egyik fajtája a minták felhelyezésére, mely két lépcsőben történik. Ilyenkor a megszerkesztett mintát először egy papír hordozóra nyomják, majd egy későbbi időpontban, vasalással kerül az anyagra. Ilyenkor a matrica már előre készen van, és később a vásárló által preferált színű és méretű pólóra kerül.



Szitanyomás és szublimáció

Az egyik kedvelt technológia a szitanyomás, amivel bármilyen logó, grafikai munka kerülhet szitázható felületre. Direkt szitanyomás során speciális szitán keresztül, különféle festékek a felületre kerülnek. A szublimációs technológiánál a hőérzékeny festék hő és nyomás hatására kerül a textilre. Fontos mindkét eljárásnál, hogy nem minden anyag használható.

De mi az a DPG?

A technika fejlődésének köszönhetően a mérnökök megalkották az eddigi leghatékonyabb és leggyorsabb textilnyomtatót. A DPG a pólónyomtatás „zöldebb” digitális nyomtatás közé tartozik. Ennél az eljárásnál nincs szükség vasalásra, gőzölésre, vagy külön vízre. A kivitelezés egyszerű, mégis finom tapintású és nagyszerű mosásellenállás jellemzi az így mintázott pólókat.

Ha nem találunk olyan trikót, mely egyéniségünket tükrözi, vagy éppen kedvenc fotónkat szeretnénk magunkon látni, akkor könnyedén elkészíthetjük saját pólónkat is. Miután kiválasztottuk a képet, vagy megszerkesztettük a grafikát-szöveget, akkor csak fel kell keresnünk egy, pólók nyomásával is foglalkozó céget. Itt kiválasztjuk a megfelelő alapszínű felsőt, akkor már csak a nyomás van hátra, mely sokszor ott, azonnal megvan - ez persze a darabszámtól is függ. Kérhetjük a feliratot

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.