Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Április 06. 03:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Mandl Andrásné

Hogy erősödjön az identitástudatunk...

Hogy erősödjön az identitástudatunk...

A 100 éves az Ipartelep című könyvet lapozgatva sokszor rácsodálkoztunk dolgokra mi felnőttek is, majd lassan előhívódtak belőlük az emlékek.

Sok szép élmény, a múlt keserűségeivel és örömeivel a felnőttektől hallott igaz történetekkel.

A Fekete István Általános Iskola partnerséget vállalt az Ipartelepi Lakosok Egyesületével, hogy játékos formában megismerteti tanítványaival „városrészük csodáit”. Erre a honismereti vetélkedőre immár második alkalommal került sor a napokban a tanoda aulájában.
A tanulók és az egyesült tagjai is, már várták a versenyt. Sok-sok játékos feladat mellett a diákok riportot is készítettek felnőtt csapattársukkal. Mi köti őket a helyhez? Mi volt a legkedvesebb gyerekkori időtöltésük itt a telepen? S mit változtatnának meg? Jó volt hallani, hogy szinte minden felnőtt elsősorban a gyerekeknek kérne egy klub helységet, ahol szakemberek vezetésével szórakozhatnának érdeklődési körüknek megfelelően. Nem maguknak volt a legfontosabb a jó út, hogy ne kelljen öregségükre botladozniuk.

Talán ebben a másikra figyelésben rejlik ennek az egész helynek a titka, amiért itt az ipartelepen mindenki jól érzi magát: képesek egymásért tenni, együtt vetélkedni, környezetet szépíteni, közös egészségnapon részt venni, itt az Ipartelepen igazi közösséget építeni, amely az idő előrehaladtával közös múlttá válik. Így alakulnak ki a gyökerek, melyhez az itteni pedagógusok adják a szárnyakat a gyerekeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.