Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 24. 03:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Hét gólos siker a megyei rangadón

Hét gólos siker a megyei rangadón

Sokáig jól tartotta magát a több kulcsjátékosát is nélkülöző Győri Audi ETO KC U18-as csapata az EU-FIRE Mosonmagyaróvár ellen.

A félidőben még a vendégek vezettek, akik a második játékrészben is megnehezítették Bognár Róberték dolgát. A hajrára aztán kijött a csapatok közit különbség, így a Mosonmagyaróvár hét góllal, 31-24-re győzött és továbbra is hibátlanul vezeti az NB I/B Nyugati csoportját.

A győrieknél remek napot fogott ki a kapuban Binó Boglárka, aki megbabonázta a mosonmagyaróvári játékosokat. Támadásban Horváth Nikolett emelhető ki, aki hét gólt lőtt. A mosonmagyaróvári győzelemből oroszlánrészt vállalt Tilinger Tamara, aki nem kezdte tökéletesen a mérkőzést, de annál jobban folytatta. A második játékrészben szenzációsan játszott, és ugyanez mondható el a csereként beálló Bízik-tesókról is. Réka betegséggel küszködött az utóbbi napokban, ennek ellenére ma hétszer köszönt be a zöld-fehéreknek, fontos gólokat szerzett a hajrában. Bízik Bogi három gólja mellett remek asszisztokat osztott ki, sőt védekezésben hasznosan játszott. Az első félidei teljesítményéért meg kell dicsérni Tóth Melindát, aki jó százalékban használta ki a helyzeteit.

A mosonmagyaróvári játékosokra a meccset követően egy jól megérdemelt pihenő vár. A hosszú hétvége miatt legközelebb kedden kell edzésre jelentkezniük a lányoknak.

EU-FIRE Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC U18 31-24 (11-13)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző

Jv.: Barna V., Kovács B.

MKC: Scholtz – TÓTH MELINDA 5, Kopecz 1, TILINGER 8, Horváth B. 3, Gyimesi 2, Hajtai 1. Csere: Dányi (kapus), BÍZIK B. 3, Hegedüs 1, BÍZIK R. 7 (1). Vezetőedző: Bognár Róbert

ETO U18: BINÓ – Imrei, HORVÁTH N. 7 (2), Kellermann 3, Ács 2 (1), Molnár V. 1, Somogyi L. Csere: Rubint (kapus), Andróczki 1, PAP M. 5, Tóth Mirella 1, Szilovics Fanni 4. Vezetőedző: Róth Kálmán

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/3

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: "Egész héten éreztem, hogy fáradt a csapat, ez meg is látszott az első félidei teljesítményünkön. Sajnos megint rosszul kezdtünk, ebben nehezen tudunk előrelépni. Binó Boglárka nagyszerűen védett az ETO kapujában, sokáig nem találtuk az ellenszerét. Bízik Réka a héten beteg volt, mégis remekül szállt be a mérkőzésbe, és ki kell emelnem Tilinger Tamarát is, aki bár halványabban kezdett a szokottnál, de a második játékrészben bizonyította a klasszisát. Most három nap szünet következik, ami úgy érzem nekem és a játékosoknak is jól fog jönni."

Róth Kálmán, a Győri Audi ETO KC U18-as csapatának edzője: "A lányok a maximumot nyújtották, ennél több nem volt ebben a mérkőzésben. Kicsit foghíjasan, tizenkét játékossal érkeztünk a találkozóra, de így is sokáig tartottuk a lépést. A végére elfáradtunk, elvesztettük a játék ritmusát, és az is döntő volt, hogy az hazaiaknak hosszabb a kispadjuk. Reális eredmény született."

Bízik Boglárka, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Mentális és fizikálisan is elfáradtunk egy picit, ezért indult nehezen a mai mérkőzés. A találkozók eleje sajnos amúgy sem az erősségünk, most sem volt ez másképp. Az nem okozott gondot, hogy irányító és átlövőposzton is játszottam a mai napon. A modern kézilabdában alapelvárás, hogy a belső posztok mindegyikén megálljuk a helyünket, én sem vagyok kivétel ez alól. Örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy három nap pihenő következik, így lesz időnk feltöltődni."

Tilinger Tamara, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Nagyon enerváltan kezdtük a mérkőzést. Nem állt össze a védekezésünk, sem a nyitott, sem a zárt hatos fal nem működött, így a kapusoknak sem tudtunk segíteni. Sok volt a technikai hiba, labdákat adtunk el és a ziccerek is kimaradtak. A csapathoz hasonlóan az én teljesítményem is hagyott maga után kívánnivalót az első 30 percben, de aztán feljavultunk. A félidőben kaptunk egy kis fejmosást, ami kellett is. A második félidő közepétől aztán végre úgy játszottunk, ahogy kell. Fontos volt, hogy csapatként tudtunk túllendülni ezen a rossz kezdésen."

Nem csak a felnőtt csapatunk lépett pályára, hanem a serdülő és az ifjúsági is.

Ifjúsági: MKC - Swietelsky-Szombathely 29-26 (14-14)

Serdülő: MKC - Rinyamenti KC 17-16 (7-5)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.