Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Április 13. 16:49, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvári Önkormányzat

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSOPORTOK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉT TÁMOGATÓ PROGRAMOK A MOSONMAGYARÓVÁRI JÁRÁSBAN

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSOPORTOK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉT TÁMOGATÓ PROGRAMOK A MOSONMAGYARÓVÁRI JÁRÁSBAN

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 22 millió forint támogatást nyert 100 %-os finanszírozás mellett ..

... az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretén belül ÁROP-1.A.3 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” tárgyú kiíráson a „Hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségét támogató programok a Moson-magyaróvári Járásban” című ÁROP-1.A.3-2014-2014-0065 számú pályázattal.

Az ÁROP-1.A.3-2014 felhívás célja volt az egy járáshoz tartozó települések, helyi szereplők közötti területi együttműködések kialakítása és megerősítése, a társadalmi felzárkóztatást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó - a járásszékhely települések által ellátott - koordinációs tevékenység megvalósításával. A projekt átfogó céljai közé tartozik a modellértékű együttműködési program megvalósítása a járási településeken tevékenykedő állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek és vállalkozások bevonásával.

Fontos szempont Mosonmagyaróvár járásszékhely funkciójának erősítése a koordinációs tevékenység megvalósítása révén, az esélyteremtés területén fenntartható járási partneri hálózat létrehozása és működtetése, a humán közszolgáltatások szakmai színvonalának, költséghatékonyságának és célzottságának javítása, együttműködési gyakorlatának fejlesztése a járás teljes területén. A projekt konkrét céljai közé tartozik a tudatos partnerség-építés megvalósítása a járási esélyteremtő intézményrendszer fejlesztése érdekében, bekapcsolódás a megyei együttműködési fórumba. Az igényfelmérések, tudatos programozás elvégzése során az összehangolt akciók előkészítése érdekében felkészülhetnek a partnerek a 2014-2020-as EU-s források fogadására. Az előkészítés alatt azonosított prioritási területeken konkrét partnerségi akciók kerülnek megvalósításra, amelyek a közös partnerség-építési, programozási munka mellett még jobban összekovácsolják a járási partnerséget.

Az idősellátás fejlesztése a családoknál és a szolgáltatásokban az érintett partnerek bevonásával kerül megvalósításra. A projekt része az egészségműveltség és egészségtudatosság szintjének emelése, a fogyatékkal élők társadalmi befogadásának ösztönzése.

A projekten belül az alábbi rendezvények kerülnek megrendezésre:

  • 7 kerekasztal megbeszélés (a járási partnerségi találkozókon való egyeztetésekkel a járási esélyegyenlőségi programterv kidolgozása történik meg);
  • 3 partnerségi és disszeminációs fórum (mely alkalmakon a projekt irányelveit meghatározó egyeztetésekre kerül sor);
  • 34 akcióprogram keretében az idősek helyzetének javítása, a generációk közötti együttműködések erősítése,,
  • illetve az egészségkultúra, egészségműveltség fejlesztése az óvodások és az iskolások körében a cél.

Fontos szempont a rendezvényeknél a fogyatékkal élők társadalmi integrációja.

A projekt lebonyolítása 2015. április 1. – november 30. között zajlik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.