Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2015. December 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet

Hatezer tányér meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet egyhetes budapesti akciója során hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élő családoknak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi melegételosztását, amelynek keretében hat napon át, december 18. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki a szervezet önkéntesei, támogatói és munkatársai - olvasható az ökumenikusok MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A szerdai "szeretetvendégség" menüje sertéspörkölt tésztával, savanyúság, kenyér, tea és szaloncukor volt. Az ételosztás költségeihez a Csepeli Lelkészkör 200 ezer forinttal járult hozzá.

Az étkeztetési programban a szervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat. A karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 10 ezer adag meleg ételt osztanak ki országszerte.

A nagyszabású ételosztás kapcsolódik az ökumenikusok szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.

2021. November 27. 07:00, szombat | Belföld

MKPK: advent a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra készülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen nagy hangsúlyt kap az otthon, családi körben, az adventi koszorú gyertyáinak fényében végzett imádság