Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Április 10. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Határsértők vonaton és autópályán

Határsértők vonaton és autópályán

Csupán a befogadó állomás területén érvényes okmánnyal rendelkezett az a hat külföldi férfi, akik Nyugat-Európába tartottak érvényes úti okmányok nélkül. Ketten gyorsvonattal, négyen taxival próbálkoztak.

A Készenléti Rendőrség járőrei ellenőrizték a RailJet nemzetközi gyorsvonat utasait 2013. április 09-én a délutáni órákban. A szerelvényről két 19 éves fiatalt szállítottak le, akik Ausztriába tartottak. Kiderült, hogy az afgán és algériai állampolgárok a debreceni befogadó állomásról szöktek meg és sem jogszerű tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták.

Bécs városát jelölte meg úti célként az a négy pakisztáni férfi, akiket a mosonmagyaróvári határrendészek tartóztattak fel az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében, az előző nap estéjén. A Mercedes taxi utasai ugyancsak Debrecenből, a befogadó állomásról szöktek meg és érvényes okmányok nélkül akartak illegálisan Nyugat-Európába utazni.

A hat határsértővel ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .