Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Július 12. 21:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti hírek Győr-Moson-Sopron megyében

Határrendészeti hírek Győr-Moson-Sopron megyében

Az elmúlt 24 órában két embercsempésszel és 49 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2015. július 9-én 8 óra 30 perckor a győri vasútállomáson igazoltattak egy guineai állampolgárt. A férfi egy nemzetközi gyorsvonatra szándékozott felszállni, mikor ellenőrizték a rendőrök. A külföldi a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkezett, ezért előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei 2015. július 9-én 8 óra 40 perckor az M1-es autópályán, Hegyeshalom térségében igazoltattak egy szerb hatósági jelzésű gépkocsit és utasait. A rendőrök megállapították, hogy a szerb gépkocsivezető, tíz szír állampolgárt akart illegálisan Ausztriába szállítani. A határrendészek a külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és a 33 éves szerb állampolgár ellen embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A soproni járőrök 2015. július 9-én 9 óra 10 perckor a soproni pályaudvar nemzetközi peronján igazoltattak hét külföldit. A hat afgán és egy iráni férfi Ausztria irányába akart utazni, azonban vízummal nem rendelkeztek. A rendőrök a migránsokat tiltott határátlépés kísérlete miatt előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai 2015. július 9-én 16 óra 15 perckor az M1-es autópályán, Győr térségében észleltek egy hatósági jelzés nélküli, leállósávon várakozó Renault típusú gépkocsit. A rendőrök a jármű közelében egy román férfit és öt szír, valamint egy iraki állampolgárt igazoltattak. A sofőr közölte, hogy autója meghibásodott és a bolgár forgalmi rendszámokat az út menti árokba dobta. A rendőrök a külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és az 53 éves román állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. július 9-én 16 óra 20 perckor Győrben, egy nemzetközi gyorsvonaton ellenőriztek 16 külföldit. A 12 afgán és négy kongói állampolgár magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, valamint a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Szintén Győrben, egy nemzetközi gyorsvonaton, 2015. július 9-én 22 óra 45 perckor igazoltattak kilenc külföldit a Készenléti Rendőrség beosztottjai. A négy szír, három afgán, egy bangladesi és az egy pakisztáni állampolgár magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a migránsokat a vonatról leszállították, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.