Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Október 01. 13:51, kedd | Bulvár
Forrás: InfoVáros

Hat éve senkinek nem kell a 20 milliárd euró

Hat éve senkinek nem kell a 20 milliárd euró

200 ládában összesen 20 milliárd euró pihen immár hat éve a moszkvai repülőtér egyik raktárában, és csak a feladó személye ismert, címzett egyiken sincs, így nagy talány, hogy vajon kié lehet a hatalmas vagyon.

Ládánként 100-100 millió euró közötti bankjegy található abban a titokzatos szállítmányban, amelyért azóta nem jelentkezett senki, hogy lepakolták a moszkvai repülőtér egyik raktárában. A 20 milliárd euróról csupán annyit tudnak a hatóságok, hogy egy 45 éves iráni férfi adta fel még 2007-ben Frankfurtban, de nem tüntetett fel a küldemény mellett konkrét címzettet, mindössze a repülőteret írta rá a kísérő okmányokra. A titokzatos summa persze megmozgatta mindenki fantáziáját azóta, így számos elmélet kering, hogy ki lehet a jogos tulajdonos és miért nem bukkant még fel, hogy átvegye a ládákat.

A legizgalmasabbnak az a verzió tűnik, hogy a pénz a hírhedt diktátort, Szaddám Huszeint illeti meg, bár az elmélet kiötlői arra nem tudtak elfogadható magyarázatot adni, hogy miért adna fel valaki bármit is 2007. augusztus 7-én, nyolc hónappal azután, hogy 2006. december 30-án végrehajtották a bíróság által meghozott halálos ítéletet az egykori vezéren. Ennél egy fokkal hihetőbbnek látszik az, hogy egy másik vezető, Muammar Kadhafi volt a pénz címzettje, de az sem kizárt, hogy korrupt orosz tisztviselők vagy az orosz maffia gyűjtötte össze a bankókat, csak egy idő után túl veszélyes volt bárkinek magánál tartani.

Persze néhányan megpróbáltak a pénzhez jutni, jelentkezett például egy orosz székhelyű alapítvány vezetője, aki arról győzködte a hatóságokat, hogy ők legalább hasznát vehetnék a mesés vagyonnak, még ügyvédeket is keresett, hogy némi sikerdíj fejében - amit természetesen a 20 milliárd euróból fizetett volna - nyerjék meg a jótékonysági szervezetnek a ládák tartalmát, de a jelek szerint senki nem látott benne fantáziát, mert nem volt olyan jogi szakértő, aki igent mondott volna a csábító fizetségre. Sőt, még az is felmerült, hogy az alapítvány valójában egy pénzmosoda utolsó állomása lett volna, ez bevett gyakorlat a maffia köreiben - jegyezte meg a Daily Mail című brit lap.

"Talán soha nem is fog kiderülni, hogy kihez tartozik a rakomány" - állapította meg egy tisztviselő.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).