Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Szeptember 17. 12:33, péntek | Helyi

Háromszáz millió forintos fejlesztés a vízi sporttelepen

Háromszáz millió forintos fejlesztés a vízi sporttelepen

A városfejlesztés aktuális kérdései címmel Árvay István polgármester tartott előadást, a Városvédő Egyesület nyilvános programján. A Flesch Központba várták az érdeklődőket, ahol szó volt a vízitelep fejlesztéséről is.

A Flesch Központba várta az érdeklődőket a Városvédő Egyesület hosszú szünet után, ugyanis az utolsó nyilvános rendezvényük 2020 februárjában volt. A járványhelyzet miatt sok program maradt el, most azonban újult erővel ismét összegyűlhettek a tagok, akik ezúttal Árvay István polgármester előadását hallgathatták meg a városfejlesztés aktuális kérdéseiről.

Beszámolt a Mofém kultúrház újjászületéséről, szó volt az egykori Kaiser telep rehabilitációjáról, de a polgármester azt is elmondta, hogy egy nagyobb léptékű beruházás is folyamatban van, ez pedig egy 300 millió forintos vízi sporttelepi fejlesztés, aminek most zajlik a közbeszerzés előkészítése. A Városvédők a jövőben is számos programmal készülnek.

Október 6-án ismét a népszerű rendhagyó technika órára várják az érdeklődőket a Huszár Gál Városi Könyvtárba, ahol Dr. Kocsis Sándor lesz az előadó. Október 17-én, vasárnap 15 órakor Deák-napi megemlékezésen és koszorúzáson vesznek részt, novembervégén pedig egy érdekes programmal készülnek. Az egyesület két éve dolgozik Mosonmagyaróvár műemlékeinek az összeállításán, értékbecslésén, idén már húsz műemlékről készült el a leírás, ezt fogják bemutatni a közönség előtt november 30-án, kedden 17 órakor.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:13, péntek | Helyi

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program

2021. Október 21. 11:41, csütörtök | Helyi

Az év koncertje Mosonmagyaróváron

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János lép színpadra Mosonmagyaróvárra november 5-én, egy igazán utánozhatatlan koncerttel.

2021. Október 21. 10:56, csütörtök | Helyi

Látogatási tilalom a Karolina Kórház - Rendelőintézetben

A betegek védelme érdekében, megelőző intézkedésként, október 25-től visszavonásig, látogatási tilalmat rendel el Dr. Takler Ágnes főigazgató a Karolina Kórház - Rendelőintézet teljes területén.

2021. Október 20. 14:55, szerda | Helyi

Kémiatanárokat díjazott a Richter

22. alkalommal adták át a Magyar Kémiaoktatásért díjakat. A díjazottak között van Szabóné Sári Zsuzsanna, a Kossuth gimnázium tanára is.