Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Szeptember 14. 10:25, kedd | Helyi

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Az 5000 lakosnál kevesebbet számláló települések pályázhattak ivartalanítási akció finanszírozására a Magyar Falu Program keretében. Térségünkben négy település vesz részt a programban.

A Magyar Falu Programban 500 millió forintot írtak ki az ivartalanítási akciók támogatására. Térségünkből négy település, Dunasziget, Kimle, Püski és Várbalog pályázott sikeresen, akik részt vesznek a programban.

Győr-Moson-Sopron megyében az alábbi települések pályáztak sikeresen:
Agyagosszergény, Árpás, Bágyogszovát, Beled, Bogyoszló, Bősárkány, Csapod, Dör, Enese, Fertőszentmiklós, Gönyű, Győrladamér, Győrszemere, Győrújfalu, Győrzámoly, Jobaháza, Koroncó, Lövő, Maglóca, Nagyszentjános, Nemeskér, Nyúl, Osli, Öttevény, Pázmándfalu, Potyond, Rábapordány, Rábatamási, Szárföld, Szilsárkány, Tarjánpuszta, Tárnokréti, Tét, Vág, Veszkény, Völcsej, Zsira.

Az országos lista itt található:

https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//b/be/bee/beefc7afa7d519900349ee11e37ba84.pdf

A Menedék Állatvédő Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy éljenek a lehetőséggel és ivartalaníttassák kedvenceiket, amennyiben eddig még nem tették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.

2021. November 29. 09:45, hétfő | Helyi

Öngyilkossági szándékkal gyújtotta fel a társasházi lakást Mosonmagyaróváron

Az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet egy ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron.

2021. November 24. 09:02, szerda | Helyi

Huszonöt migránst fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében

A rendőrök Mosonmagyaróvár térségében fogták el a migránsokat, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni.