Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 03. 17:54, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatása szerint egy karcagi telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg szerdán dél körül. A hűtési rendszer belső része kigyulladt, a kiáramló láng és forró levegő három dolgozót megsebesített. A baleset következtében - az elsődleges orvosi vélemény szerint - egy ember életveszélyes, további ketten könnyű sérülést szenvedtek.

Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs kapcsolattartója elmondta: a helyszínre egy mentőhelikopter és két mentőautó érkezett, a sérülteket ellátás után kórházba vitték.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a robbanás egy József nádor úti, elektronikai hulladékot feldolgozó üzem pelletelőállító részegységében történt.

Hozzátette: a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. Az üzem teteje izzott, füstölt, ezt a tűzoltók megszüntették.

A robbanás okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.