Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2020. Október 15. 12:02, csütörtök | Helyi

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Egy újabb dizájnerdrog jelent meg a kábítószerpiacon és szedi áldozatait főként a keleti országrészben, már 11-en meghaltak Magyarországon. Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre nem tudnak ilyen szerhasználókról.

Új dizájnerdrog jelent meg nemrég a kábítószerpiacon. A Bika nevet viselő szer sorra szedi áldozatait Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle. A rendőrség szerint azért is veszélyes, mert az orvosok sem tudják mivel állnak szemben.Egy miskolci haláleset kapcsán azonosították az új szintetikus anyagot, ezután vizsgálták a szakértők májusig visszamenőleg a gyanús eseteket. Akkor derült ki, hogy csaknem egy tucat ember halálát a Bika okozta. A rendőrség szerint az esetekben közös, hogy rosszullét után rövid időn belül bekövetkezett a halál. Azokban az esetekben, ahol lehetséges volt, megpróbálták az újraélesztést, ez azonban nem járt eredménnyel.

– Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre szerencsére nem jellemző ez a dizájnerdrog, de mindenképpen fel kell hívnunk a térségben élők figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes ez a szer – mondta el Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Főelőadója.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon ilyen szert, ugyanis már kisebb mennyiségben is halálos lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 11:19, csütörtök | Helyi

Szünetel a vízszolgáltatás

Szünetel a vízszolgáltatás november 2-án a Tímár utca teljes területén.

2020. Október 29. 11:10, csütörtök | Helyi

Hosszabb temetői nyitva tartás a hétvégén

Hosszabb ideig tartanak nyitva a mosonmagyaróvári temetők az ünnepek alatt.

2020. Október 29. 11:00, csütörtök | Helyi

Az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE

A Férfi NB II. nyugati csoportjának következő fordulójában, az OSE Lions II. ellen lépett pályára a Mogaac DSE idegenben.

2020. Október 29. 10:56, csütörtök | Helyi

Néma kiáltás - a rendőrség sokkoló kiállítása

“Néma kiáltás” nevet kapta az a kiállítás, melyet egy napra a mosonmagyaróváriak is megnézhettek a Flesch Központ előtt. Az 55 sziluett azokat az embereket szimbolizálja, akik tavaly vesztették életüket a megye útjain.